Nemzetközi
Befejeződött a szezon az USA-ban futballozó magyar lányok számára
2022. november. 09., 09:06
Befejeződött a szezon az USA-ban futballozó magyar lányok számára
Róth Rebekáék reményeit szertefoszlatta a covid
Fotó: Yale Bulldogs
Róth Rebekáék utolsó mérkőzése elmaradt: megtartották harmadik helyüket az Ivy League-ben, de az NCAA Championshipre, vagyis az országos rájátszásra való kijutás nem jött össze. Kiss Stella és a UAB Blazers nem jutott túl a bajnoki rájátszás első körén. Ezzel mindkét, a múlt héten még versenyben lévő magyar női labdarúgó számára véget ért a szezon az észak-amerikai egyetemi bajnokságban.

Az Egyesült Államok egyetemi bajnokságában játszó hat magyar női labdarúgó közül Árvay Hanna (Stetson Hatters, ASUN liga), Farkas Lily (Michigan Wolverines, Big10 liga) Stefán Bernadett (Southern Miss, Sun Belt liga) és Zágonyi Barbara (St. Francis, NEC) számára már korábban véget ért a szezon: vagy az alapszakasz után csapataik nem jutottak be saját bajnokságuk rájátszásába, vagy (Bernadették esetében) már kiestek a rájátszásból.

Eheti összefoglalónk a még versenyben maradt másik két lányra fókuszál.


Az alapszakaszt harmadik helyen záró Kiss Stella és a UAB Blazers számára még múlt szerdán kezdődött meg a C-USA konferencia nyolc csapatos rájátszása. Stelláék a harmadik helyen zárták az alapszakaszt, így a kiemelések miatt papíron könnyebbnek ígérkező ellenfél, a hatodik helyen végzett UTSA (University of Texas, San Antonio) gárdája várt rájuk a negyeddöntőben. Ellenük az alapszakaszban 1-1-es döntetlent értek el.

A kedvező előjelek dacára azonban a Blazers kiegyenlített, szoros mérkőzésen, a 0-0-ra végződött rendes játékidőt követően, a hosszabbítás 107. percében bekapott egyetlen góllal végül alulmaradt és kiesett a további küzdelmekből. A texasi gárda, nem kis meglepetést okozva, végül meg is nyerte a rájátszást.

Stella ismét a kezdőben kapott helyet, és amerikai egyetemi futball karrierje utolsó mérkőzésén 80 percet töltött a pályán, miközben egy kapura lövésig jutott.


Nagy reményekkel, a harmadik helyről várta az Ivy League utolsó fordulóját a Yale Bulldogs. Róth Rebekáék a listavezető Brown vendégeként készültek pályára lépni. Mégpedig azzal a nem titkolt céllal, hogy a náluk jelenleg magasabbra rangsorolt Medvék legyőzésével “bejelentkeznek” az országos, 64 csapatos rájátszásban (NCAA Championship) való részvételre. Ide a 33 szabadkártya egyikének megszerzésén keresztül vezet az út, amelyeket az erősebb bajnokságokból érkező, de bajnokságot nem nyert csapatok közül azoknak ítélnek oda, akik az országos erősorrendben is előkelő helyen állnak.

A reményeket azonban a covid gyorsan szertefoszlatta: a hét elején néhány nap leforgása alatt a keret kétharmada pozitívnak bizonyult, emiatt a Bulldogok nem tudtak kiállni. És mivel a versenynaptár a találkozó későbbi lejátszását – az NCAA Championship beosztásának hétfői határideje miatt – már nem tette lehetővé, a mérkőzést törölték.

A Bulldogs ettől függetlenül megőrizte dobogós helyezését. Az Ivy League csak jövőre vezeti be az alapszakasz utáni bajnoki rájátszást, így a szezon Rebeka számára is befejeződött.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS