Női NB I
Bém Gábor: Láthatóvá szeretnénk tenni a DVTK mentális DNS jegyeit is
2021. június. 23., 10:02
Bém Gábor: Láthatóvá szeretnénk tenni a DVTK mentális DNS jegyeit is
Az új szezontól, Bém Gábor irányítja a DVTK női labdarúgó-csapatát
Fotó: DVTK.eu
A magyar női labdarúgás új tendenciája az elmúlt években, hogy cserélődnek a kispadokon a szakemberek, gyakoriak az edzőváltások, egyre magasabban képzett, veretesebb múlttal rendelkező edzők irányítják a Simple Női Liga csapatait. Akár még az is elképzelhető, hogy az új szezonban a mezőny felét új szakember irányítja majd – közülük az egyik Bém Gábor, aki Fórizs Sándort váltja a DVTK kispadján.

Az élvonalbeli játékosmúlttal – mellette pedig A-licences edzői végzettséggel – rendelkező, 56 éves szakember tősgyökeres diósgyőrinek számít. Játékosként, vezetőként és edzőként is szolgálta a DVTK-t.

– Sikeres volt a legutóbbi szezonja, a DVTK fiú, akadémiai U17-es csapatával kifejezettel jól szerepelt a kiemelt országos bajnokságban. Mi indokolta a váltást?

+ Tíz évig dolgoztam az utánpótlás futballban, ez alatt az idő alatt több száz játékos fordult meg a kezeim között és ezekből jó páran most is profi játékosként játszanak és bízom benne, hogy még sok játékos szintén profiként fog bemutatkozni. De, vágytam már valami új kihívásra és ez most éppen kapóra jött.

– Sokat gondolkodott a váltáson, amikor megkapta a felkérést? Mennyit tudott korábban a női labdarúgásról?

+ Nem sok időm volt gondolkodni, de nem is vagyok az az ember, aki sokat rágódik a dolgokon. Mindig valamilyen motivációt, célt keresek mindenben és ez most adott volt. Annyira mélyen nem ástam bele magam a női futballba, de a DVTK hazai mérkőzéseit mindig megtekintettem.

– Ott volt Szegeden mind a két válogatott mérkőzésen. Mik az első benyomásai, immár „testközelből”?

+ Amint igent mondtam a felkérésre, onnantól kezdve próbáltam beleásni magam a női közegbe. Nem csak a szegedi két válogatott meccsen voltam ott, de előtte megnéztem a három osztályozó mérkőzést is.

– A hírek szerint Diósgyőrben nem csak az edző személye változik, de szinte új csapatot is kell építeni. Sürget az idő, július elején kezdődik a felkészülés: mi az, ami a változásokról máris elmondható?

+ Minden edzőnek más a futball filozófiája, természetesen nekem is megvan a magam stílusa és ráadásul itt van egy nagy múlttal rendelkező egyesület is, melynek megvoltak a gyökerei, megvolt a szellemisége, ami jellemezte labdarúgását. Ezt a fajta szellemiséget, hagyományt szeretném ötvözni a játékunkkal, de mivel új csapatot kell építeni,így nehéz év elé nézünk.

– Kérdezhetnénk úgy is: „miskolcibb” lesz a DVTK, mint korábban?

+ Van egy hosszú távú célunk is, amelyben láthatóvá szeretnénk tenni a DVTK mentális DNS jegyeit is és ez ilyen szempontból remélem diósgyőrisebb lesz.

– Győrhöz és Szombathelyhez hasonlóan, nyártól Diósgyőrben is az lesz a helyzet, hogy a férfi csapat az NB II-ben, a női pedig az élvonalban szerepel. Felértékeli ez a klubban a női csapatot?

+ Szerintem a diósgyőri női futball pont azon a helyen van, ahol lennie kell és nem lehet összehasonlítani a férfi csapattal. A tisztelet megvan a férfi oldalról is és ez nem befolyásolja a két csapat jelenlegi helyzetét én pedig nem hangoztatom, hogy jelenleg mi szerepelünk az élvonalban.

– A DVTK is része a női labdarúgást is érintő akadémiai programnak. Várható, hogy a jövőben szorosabb lesz a kapcsolat a felnőtt gárda és az eddig elnagyolt utánpótlás között?

+ Nagyon jó látni, hogy elkezdődött egy akadémiai program is a női szakágban és hosszú távon szerintem csak ez jelentheti a jövőt a magyar női labdarúgás felemelkedéséhez. Bár a program még csak az elején tart, de már lehet látni azokat a jeleket, melyekből később kamatozhatnak a feltörekvő tehetségek. Természetesen nekem is az a célom, hogy az akadémiai képzésen keresztül minél több lány bemutatkozhasson a felnőtt profik között, így közvetve engem is érint az Akadémián folyó munka.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS