Nemzetközi
Csíki Anna – BK Häcken
2021. február. 27., 19:25
Csíki Anna – BK Häcken
Női válogatottunk alapembere egész, korábbi csapatával együtt váltott klubot
Fotó: bkhacken.se
A magyar női labdarúgó-válogatott alapemberének számító, 21 éves korában már a 25. válogatottsághoz közeledő Csíki Anna úgy váltott klubot Svédországban – hogy nem váltott klubot.

Emlékezetes, hogy a naptári éves rendszerű svéd bajnokságban, ősszel története első bajnoki címét nyerő Kopparbergs/Göteborg FC vezérkara a karácsonyi ünnepek előtti napokban, óriási meglepetésre bejelentette, megszűnteti felnőtt női csapatát, mert úgy látja, a jövőben képtelen lesz állni a pénzügyi verseny a legszűkebb svéd elittel, de még inkább az UEFA Női Bajnokok Ligájában induló angol, spanyol, francia vetélytársakkal.

Néhány nappal később azután kiderült, van „kiskapu”, a vezérkar már arról számolt be, hogy a város, Göteborg patinás férfiklubja lehet a megmentő, amely mentőövet dob Svédország női bajnokcsapatának.

Bár a többség elsősorban az IFK Göteborgra tippelt, az új év elején kiderült, a Kopparbergs/Göteborg FC nem a kék-fehérek, hanem a férfi szakágban szintén patinásnak számító, ugyancsak göteborgi, BK Häcken női szakosztályaként éli túl a pénzügyi viharokat.

A jövőben tehát, Csíki Anna – BK Häcken.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS