Nemzetközi
Csíki Anna mesterhármasával robog az ezüstérem felé a BK Häcken
2022. november. 01., 15:25
Csíki Anna mesterhármasával robog az ezüstérem felé a BK Häcken
Csiki Anna nevétől hangos a magyar sportsajtó – és ez már önmagában is jó hír. Válogatott középpályásunk három góllal vette ki a részét csapata, a BK Häcken 7–1-es győzelméből.

Jól kezdődött a hosszú hétvége a svéd női Allsvenskanban Csiki Anna és Zeller Dóra csapata számára. Pénteken a Linköpings 4–1-re nyert a Kristianstad ellen és ezzel már akkor eldőlt, hogy a BK Häcken sorozatban harmadszor is indulhat a Női Bajnokok Ligájában. Hétfőn este – egy nappal azután, hogy a klub férficsapata megnyerte a bajnokságot – jött a csapat saját mérkőzése, amelyen a sárga-feketék Csiki Anna két góljával (24. és 31. perc) szereztek előnyt. Anna 92 percben tette fel az i-re a pontot, az ő újabb találata állította be a végeredményt. Zeller Dóri is részese volt a sikernek, a 84. percben, a korábban duplázó Pauline Hammarlund helyére állt be.

Csiki Anna a találkozó után nyilatkozott a BK Häcken közösségi média-platformjainak. Elmondta, számára több okból is különleges lett a mérkőzés, a győzelem, a három gól: soha nem lőtt még egy meccsen hármat az Allsvenskanban és különlegessé tette a sikert, hogy édesanyja is a helyszínen szurkolt neki.

A már bajnok Rosengårdnak az utolsó forduló előtt 63 pontja van. Jelenleg a két magyar lány csapata a második, 56 ponttal (a BK Häcken a szezon zárásaként a mezőny 10. helyezettjéhez, a Djurgårdenshez látogat majd, győzelmi eséllyel), de a Linköpingsnek is 56 pontja van – a vetélytárs az utolsó mérkőzésén az Örebróval játszik majd. Annak, hogy melyik gárda végez a második helyen, a Női Bajnokok Ligája szempontjából is van jelentősége, az ezüstérmes – a svéd bajnokhoz hasonlóan – csak a 2. fordulóban kapcsolódik be a sorozatba.


Olaszországban az Internazionale az AS Romát fogadta. A listavezető római lányok 2 – 1-re megnyerték a mérkőzést, amelyen Csiszár Henrietta visszafoglalta helyét a kezdőcsapatban, míg Fördős Beatrix kerettag volt.

A „forduló rangadóját” vasárnap, Torinóban játszotta a Juventus és a Fiorentina. A Juve otthon tartotta a három pontot (2–0), ezzel közelebb zárkózott a tabella élén álló AS Romát üldöző Fiorentinához. Kaján Zsanett a kezdőcsapatba került, hatvan percet játszott, az utolsó félórára váltotta Miriam Longo. A magyarok közül ezen a hétvégén egyedül Nagy Virág, az US Sassuolo játékosa szerzett pontot a női Serie A-ban. A Como elleni idegenbeli mérkőzésen (2–2) Virág a 61. percben, Giuseppina Moraca helyére állt be.


A német Flyeralarm Frauen Bundesligában a Bayer 04 Leverkusen a szezon talán legjobb meccsét játszva nyert az SGS Essen ellen. Turányi Lilláék féltucat gólt lőttek, 6–0-ra győztek – a védelmet természetesen Lili parancsnokolta. Nagyon kellett a csapatnak ez az önbizalom növelő siker, amellyel egyébként a Bayer 04 Leverkusen felugrott a tabellán az első hatosba.

A címvédő VfL Wolfsburg a papírformát igazolva, legyőzte ugyan 3 – 2-re a Werder Brement, de Németh Hannáék egyáltalán nem adták olcsón a bőrüket! A „Farkasok” a svéd Rebecka Blomqvist és Alex Popp góljaival hamar kétgólos előnyt szereztek, de a brémai lányok Rieke Dieckmann révén még a szünet előtt szépítettek. Blomqvist második gólja visszaállította a kétgólos különbséget, de Hannáék hajráztak, Christin Meyer szépített – egyenlíteni azonban nem sikerült. Válogatott védőnk ezúttal is végigjátszotta a találkozót.

Egy pontot szerzett a TSG 1899 Hoffenheim, amely az Eintracht Frankfurt ellen játszott 3–3-as döntetlent. Kocsán Petra kerettag volt, de nem küldte őt pályára edzője.


Svájcban a Grasshoppers a St. Gallen vendégeként játszott 2–2-es döntetlent. A fordulatos mérkőzésen mindkét magyar, Pápai Emőke és Buzás Kata is végigjátszotta a 90 percet, sőt Katának a lefújás előtti pillanatokban még egy gólhelyzete is volt.


Ausztriában az SKN Sankt Pölten 8–0-ra legyőzte a tízcsapatos női Bundesliga tabellájának utolsó helyén álló, pont nélküli Wacker Innsbruckot. Jó hír, hogy Zágor Bernadett kétszer is bevette Lea Rieder kapuját, ő vágta csapata második és harmadik találatát.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS