Nemzetközi
Csiki Anna remek kapásgólt lőtt az Umeå ellen
2022. szeptember. 13., 08:35
Csiki Anna remek kapásgólt lőtt az Umeå ellen
Csíki Anna parádés gólt lőtt, jobbról, bal lábbal
Fotó: Michael Erichsen / via facebook
A mögöttünk hagyott hétvégén is jól szerepeltek a magyar játékosok Európa futballpályáin.

Svédországban érdemes kezdeni a hétvégére visszapillantó nemzetközi körsétát, mert örömmel számolhatunk be róla, hogy Csíki Anna remek kapáslövéssel szerzett gólt a korábban szebb napokat látott Umeå IK ellen. A BK Häcken végül 5–0-ra győzött, a két magyar pedig elosztotta egymás között a találkozót: Zeller Dóra, Csíki Anna helyére állt be a 75. percben.


Olaszországban a jól rajtoló Fiorentina fontos, de tulajdonképpen a papírformát igazoló győzelmet aratott a Como ellen – Kaján Zsanettel a fedélzeten. A Női Serie A-ban a második fordulót követően már csak három csapat – az AS Roma, a Fiorentina és a Sampdoria – hibátlan, aminek az is az oka, hogy Csiszár Henrietta és Fördős Beatrix csapata, az Inter Women remek döntetlent játszott Torinóban (!) a liga topcsapata, a Juventus ellen. 2 – 2 után Girelli a 90. percben juttatta újra előnyhöz a Juvét, de az Internek, a francia Ghoutia Karchouni révén erre is lett válasza (nem is „akármilyen” góllal!), kialakítva a 3–3-as végeredményt. A mieink, a válogatott két mérkőzéséről is hiányzó Csiszár Henrietta, valamint a kispadra került Fördős Beatrix ezúttal nem léptek pályára.

A Sassuolo a forduló zárómérkőzésén – hétfőn – 2–1-es vereséggel zárt a Parma ellen. Nagy Virág ezúttal hiányzott a zöld-fekete csapatból.


Ausztriában a Sankt Pölten magabiztosan nyerte meg az őszi szezonja két „komoly” mérkőzése közül az egyiket, az Austria Wien/Landhaus elleni találkozót (3–0). A Gibraltár elleni találkozó előtt megsérült Zágor Bernadett sajnos nem játszhatott, csak szurkolt a rangadón, amelyet 250 néző látott.


Németországban kupafordulót rendeztek a hétvégén. Valamennyi olyan élvonalbeli csapat, amelyben magyar játékos is játszik simán nyert: a Bayer 04 Leverkusen 4–1-re győzött a TSV Jahn Calden ellen (az első gólt Turányi Lilla szerezte), a Werder Bremen 3–0-ra nyert az SV Henstedt-Ulzburg ellen (Németh Hanna az utolsó harminc percre lépett pályára), a TSG Hoffenheim pedig 7–1-re győzte le az 1. FC Saarbrückent (Kocsán Petra a második félidőben kapott szerepet). Sajnos véget ért Szuh Erika csapata, a Türkiyemspor Berlin menetelése – az RB Leipzig 6–0-ra győzött a „törökök” ellen.


Svájcban is kupamérkőzésekre került sor. A Grasshoppers különösebb erőlködés nélkül, 10–0-ra győzött az FC Thusis/Cazis ellen. A legjobb 32 között vívott találkozón mindkét magyar játszott, Pápai Emőke kezdett, Buzás Kata pedig a második félidőre állt be.  

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS