Nemzetközi
Csiki Anna szerezte a svéd bajnok második gólját
2021. szeptember. 14., 10:21
Csiki Anna szerezte a svéd bajnok második gólját
Csiki Annáék győzelemmel üldözik tovább a listavezető Rosengardot
Fotó: BK Häcken
Jó hírek érkeztek Európa elitbajnokságaiban futballozó játékosainkról. Svédországban, Németországban, Olaszországban és Hollandiában is, valamennyi magyar játszott – és nem is rosszul.

A Damallsvenskanban Csiki Anna nem kezdett a BK Häckenben, az Örebro elleni hazai mérkőzésen, de – 0–0-s állásnál, a 74. percben – beszállt és „bepótolt” mindent. Elin Rubensson nem sokkal később szerzett bombagólt, megtörve az Örebro védelmének ellenállását, majd okos lövésével Anna állította be a 85. percben a végeredményt. A találkozó lefújása után nyilatkozott a klub közösségi médiájának, ez IDE KATTINTVA látható.


Németországban a Bajnokok Ligája csoportkörére is készülő TSG 1899 Hoffenheim Essenben szerzett nagyon értékes pontot. A gólnélküli döntetlenre végződött mérkőzésen Kocsán Petra a kezdőcsapatba került és egy félidőt játszott.

A Bayer 04 Leverkusenről két jó hírünk is van. A kettes a „varázsszám”, a piros-feketék az utolsó negyedórában két gólt szerezve, 2– 0-ra nyertek a Turbina Potsdam ellen és mindkét magyar, azaz Turányi Lilla és Zeller Dóra is végigjátszotta a mérkőzést.

Tóth Gabriella is kezdett a Werder Bremenben, sőt végig a pályán volt, főszerepet vállalva abban, hogy csapata az alsóházi helyezések szempontjából nagyon fontos mérkőzésen pontot tudott szerezni (1–1) a Carl Zeiss Jena vendégeként.

A 84-szeres válogatott középpályásnak is köszönhetően, a hétvégén a Flyeralarm Frauen Bundesliga mind a négy magyarja játszott, sőt jó eredményt elérő csapatban vitézkedett.


Ausztriában a címvédő SKN Sankt Pölten „menetrend szerinti”, sima, 5–0-s győzelmet aratott az Altenmarkt vendégeként. Zágor Barnadett, aki a válogatott kerethez sem tudott csatlakozni, sajnos sérült, természetesen nem játszott.

Az FC Südburgenland a Planet Pure Frauen Bundesliga második legerősebb csapatát, az Austria Wient fogadta és nagy gólkülönbségű, 7–1-es vereséget szenvedett. A magyarok közül Fábián Dóra végigjátszotta a mérkőzést, Harsányi Andrea pedig kispadozott.


Olaszországból Csiszár Henriettáról és csapatáról érkeztek jobb hírek. Az Inter az Empoli ellen, idegenben győzött 4–1-re. Válogatott középpályásunk abszolút stabil csapattag új klubjában, ezúttal is kezdett, 60 percet játszott, 4–0-s vezetésnél cserélte le edzője. Három fordulót követően az Inter még százszázalékos – négy ilyen csapat van még a 12 csapatos női Serie A-ban: a bajnok Juventus, valamint az AC Milan, a Sassuolo és az AS Roma.

Az újonc SS Laziónak viszont egyelőre nincs pontja, Carolina Morace csapatának fel kell vennie a Serie A ritmusát. A rómaiak a hétvégén a Milannal játszottak és a Női Bajnokok Ligájában is indult piros-feketék sajnos átgázoltak rajtuk Az első félóra végére négygólos előnyt szerzett a spanyol Vero Boquete-tel, a szlovák Korenciovával, a négyet vágó Valentina Giacintivel felálló lombardiai csapat, a vége pedig 8–1 lett. Van azért jó hír is a mérkőzés kapcsán, Fördős Beatrix végigjátszotta ezt a mérkőzést is, biztos helye van a védelemben.


Svájcban a Grasshoppers 4–2-re nyert a Luzern vendégeként, ezzel három fordulót követően, 7 ponttal a harmadik helyen áll a Női Szuperligában. Pápai Emőke sajnos sérült, ezért nincs ott a világbajnoki selejtezőkre készülő válogatottunk keretében sem.


A holland női élvonalban az Alkmaar VV háromgólos vereséget szenvedett a Heerenveen vendégeként. Papp Dorka az utolsó félórában játszott, a XXI. század harmadik évtizedében talán az is érdekes, hogy az ellenfél középpályásán, az amerikai Kristen McFarlandon kívül, ő volt az egyetlen „légiós” a pályára lépett 31 játékos között.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS