Nemzetközi
Csiszár Henriettáék nyerték meg a milánói derbit
2022. október. 17., 10:05
Csiszár Henriettáék nyerték meg a milánói derbit
Az Internazionale fölényes győzelmet aratott a milánói derbin Kosovare Asllani csapata, az AC Milan ellen
Az európai topbajnokságokban szereplő magyar játékosok közül a hétvégén a legtöbb fény Csiki Annára és Zeller Dórára, valamint Csiszár Henriettára és Fördős Beatrixra esett.

Svédországban naptári éves rendszerű a bajnokság, azaz a 14 csapatos női Allsvenskan már a hajránál jár. A 23. fordulóban a BK Häcken a Kalmar ellen aratott nagyon fontos, 2–1-es idegenbeli győzelmet (a hazaiak a 88. percben, büntetőből szépítettek) és ezzel a Kristianstad vereségét kihasználva fellépet a Női BL indulási jogot is kínáló dobogóra. Az utolsó három forduló előtt a Rosengard (57 pont) szinte már bajnoknak tekinthető, de a Linköping (52 pont), a BK Häcken (50 pont) és a Kristianstad (49 pont) nagy harcot vív az érmekért, a Női Bajnokok Ligájáért. A mieink a Kalmar elleni találkozón 90 percet töltöttek a pályán: Csíki Anna kezdett, Zeller Dóra a 73. percben váltotta őt.


Olaszországban ezen a hétvégén rendezték a milánói derbit. Az Internazionale – Van der Gragt, Chawinga és Polli góljaival – tulajdonképpen már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, majd a második játékrészben Elisa Polli újabb találata (érdemes említeni, hogy a malavi Tabitha Chawinga a gólja mellett két gólpasszal is felhívta magára a figyelmet) még fölényesebbé tette a kék-feketék sikerét. A mieink közül Csiszár Henrietta a 60. percben lépett pályára, Fördős Trixi ezúttal nem kapott lehetőséget. Az Inter továbbra is a tabella élén áll, egy ponttal megelőzve az AS Romát és a Fiorentinát, kettővel a Juventust.

A Fiorentina a Pomigliano ellen nyert szombaton, idegenben, 1–0-ra. Kaján Zsanett sajnos nem tudott játszani a hétvégén.

Nagy Virág csapata, az eddig egyetlen pontot szerzett Sassuolo az AS Romától szenvedett – tulajdonképpen a papírformát igazoló – vereséget. Válogatottunk ezúttal a 73. percben lépett pályára.

Ezúttal se feledkezzünk meg a másodosztályban, a Cesenában szereplő Ploner Szandráról sem. A hétvégén az Arezzo vendégeként 4–1-re nyerő fekete-fehérek középpályásáról egy rövid videót mutatunk – a megértéséhez nem kell magas szintű olasz nyelvtudás.


Németországban az SV Werder Bremen az MSV Duisburg ellen játszott gól nélküli döntetlent. A brémaiak kapcsán az már szinte nem is hír, hogy Németh Hanna – igaz, ezúttal a védelem szélén – megbízhatóan végigjátszotta a találkozót.

A Bayer 04 Leverkusen az SV Meppent fogadva szenvedett váratlan vereséget (0–1). Turányi Lilla végig a pályán volt, nem rajta múlt, hogy csapata nem szerzett pontot.

A TSG 1899 Hoffenheim viszont szép győzelmet aratott, hátrányból fordított (3–2) a Freiburg ellen. Kocsán Petra keretben volt, de ezúttal nem kapott lehetőséget.


Svájcban a Grasshoppers kilencgólos (!) rangadót játszott az FC Basel ellen. Sajnos a vendégek nyertek 5–4-re, ami azt is jelenti, hogy a Szöcskék picit hátrébb sorolódtak a listavezető Servette-et üldözők között. Pápai Emőke a kezdőcsapatba került és végig is játszotta a találkozót, míg Buzás Kata az első félidő hajrájában szállt be, a megsérült Anna Blässét váltva.


Ausztriában az SKN Sankt Pölten – Női Bajnokok Ligája főpróbát tartva – a szezon kevés rangadóinak egyikét nyerte meg (2–0) a Sturm Graz ellen. Zágor Bernadett a hajrában lépett pályára a bajnokcsapatban.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS