Nemzetközi
Csiszárék nyerték meg az olasz női Serie A magyarjainak mérkőzését
2021. szeptember. 07., 12:53
Csiszárék nyerték meg az olasz női Serie A magyarjainak mérkőzését
Csiszár Henrietta csapata mindkét eddigi mérkőzését megnyerte az olasz élvonalban
Fotó: inter.it
Az élvonalbeli európai bajnokságainkban szereplő játékosaink közül ezen a hétvégén elsősorban Kocsán Petrára és Csiki Annára, a szerdán a BL-csoportköréért játszó duóra figyeltünk, de jutott bőven fény Milánóra is, ahol magyar párharcot hozott az Inter és a Lazio összecsapása – Csiszár Henrietta csapata csapott össze Fördős Beatrixékkal.

Az olasz női Serie A 2. fordulójában játszott mérkőzés kapcsán a legfontosabb jó hír, hogy mindkét lányunk végig a pályán volt, és ha nem is kerültek be a „forduló válogatottjába” – úgy, mint egy héttel ezelőtt – jó teljesítményt nyújtottak. A mérkőzést egyébként Gloria Marinelli találatával 1–0-ra a hazaiak nyerték meg, akiknek még az is belefért, hogy Flaminia Simonetti kihagyjon egy büntetőt. Az SS Lazio újonc csapat a női Serie A-ban, két forduló után nincs még pontja, de nyáron sokat igazolva erősödött – ezért is nagy dolog, hogy Fördős Trixinek egyelőre stabil a helye – és vélhetően nem lesznek kiesési gondjai.


Németországban, a Flyeralarm Frauen Bundesligában a TSG 1899 Hoffenheim az 1. FC Köln elleni idegenbeli győzelemmel melegített a szerdai Női Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Kocsán Petrát a kezdőcsapatba tette Gábor Gallai, válogatott középpályásunk egy félidőt játszott.

A Bayer 04 Leverkusen 2–1-es vereséget szenvedett az SGS Essentől. Két hasonló tudású csapat összecsapása volt ez, amelyen a mieink közül Zeller Dóra végig a pályán volt, Turányi Lilla pedig a hajrában állt be. A szerb Dina Blagojevićgóljával az első félidőben vezetést tudtak szerezni a piros-feketék, de az esseniek sajnos fordítottak a második félidőben.

Negyedik „német” játékosunk, Tóth Gabi is csereként lépett pályára. A Werder Bremen a VfL Wolfsburggal játszott és 2–0-s vereséget szenvedett.


Svédországban a BK Häcken a Piteå elleni győzelemmel hangolt a Női Bajnokok Ligájára. Csiki Anna a cserepadon kezdett, de az utolsó negyedórára beállt a szerb Milica Mijatović helyére. A szerb lányra emlékezhetünk, ő kapott piros lapot a nyár elején Szegeden, amikor a válogatottunk 4–0-ra megverte a déli szomszédot.


Hollandiában egyetlen játékosunk játszik, Papp Dóra a VV Alkmaarban. Nyert a csapata, 1–0-ra a Den Haag ellen. A mérkőzés egyetlen gólját Alieke Tuin lőtte, a 64. percben. Dorka a 88. percben állt be, Charlotte Hulst helyére.


Nem az olasz Serie A Inter–Lazio meccse volt a hétvége egyetlen magyar párharca. Ausztriában a Sankt Pölten az FC Südburgenlanddal találkozott – meglehetősen durva eredménnyel: 14–0. A pénteken az itthoni edzőképzésbe felvételizett Zágor Bernadett ezúttal csak a kispadon ült a bajnokcsapatban, míg a másik csapatban Fábián Dóra végig a pályán volt, Nagy Dóra az első, Harsányi Andrea a második félidőben játszott.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS