Magyar Kupa
Dörnyei Balázs és Dombó János egyaránt nagy csatára számít
2021. május. 05., 09:13
Dörnyei Balázs és Dombó János egyaránt nagy csatára számít
Vágó Fanni (középen) is azok között van, akik akár egymaguk is képesek eldönteni egy szoros mérkőzést
Fotó: Fradi.hu (archív)
Dörnyei Balázs, az FTC-Telekom szakágvezetője, vezetőedzője speciális kupadöntőre készül; de Dombó János, az Astra ügyvezetője is mer nagyot álmodni.

A szerdai, 17.45-kor kezdődő női kupadöntők immár hagyományos helyszínén, az Új Hidegkuti Stadionban játssza a 2020-2021-es kiírás fináléját – amelyen a szurkolók a helyszínen bíztathatják kedvenceiket – a címvédő FTC-Telekom és az Astra-Thermik Plus-Üllő. Az M4 sportcsatorna által élőben közvetített mérkőzés előtt a két csapat vezetője mondta el véleményét.

Dörnyei Balázs, az FTC-Telekom vezetőedzője: – Ilyen speciális kupadöntőnk még nem volt, hogy a csapatunk egy héttel a finálé előtt állt össze futballcsapattá. Itt arra gondolok, hogy több játékosunk most tért vissza sérülésből és szeretnénk, ha minél jobb formában lennének. Január óta 12-13 emberrel edzettünk, legutóbb viszont végre választhattam, hogy ki játszik. Ebben a szezonban ez először valósult meg és végre van 16-17 játékosom a felnőttek között.

Nyilván szeretnénk a szép győzelmi sorozatunkat tovább növelni a Női Magyar Kupában. Az elmúlt hetek formája jó alapot adhat a döntőre. A vártnál nehezebben indult a tavaszunk, sok problémával küszködtünk, de a folyamatos munkának meglett az eredménye.

Az elődöntőben alig bírtunk kiállni az MTK ellen, gyakorlatilag cserénk sem volt, de együtt küzdve indultunk el felfelé.

Most ott tartunk, hogy végre rendeződtek egy kicsit a dolgaink és ez a döntő igazi értékmérő lesz a számunkra. Bárki is játszik a Ferencváros ellen, mindig a dupláját nyújtja korábbi teljesítményének. Ha ez egy kupadöntő, akkor akár háromszoros erőbedobással is jöhet az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy nem adják majd ingyen ezt a trófeát.

Dombó János, az Astra-Thermik Plus-Üllő csapatának vezetője: – 2012-ben döntőt játszottunk és nyertünk, majd a 2013-as évben nem sikerült megvédeni címünket “csak” ezüstérmet szereztünk.

Jelenlegi keretünkből Vidács Krisztina mellett egy stábtagunk is részt vett mindkét eddigi kupadöntőnkön, ő pedig nem más mint kapusedzőnk Vasvári Zoltán – természetesen jómagam mellett.

A két kupadöntős Astra között nagyon sok egyéb hasonlóságot nem lehet felfedezni, hacsak nem azt, hogy már akkor is és most is egy végtelenül összetartó, erős mentalitású “család” az alapja a keretünknek. Ha pedig az esélyeket kell összehasonlítani, akkor nyilván mindenki számára egyértelmű, hogy az azóta eltelt nyolc évben hatalmas átalakuláson ment át a női futball, és ez a mostani Ferencváros már valóban egy minden szempontból professzionális labdarúgó klub, amely az ország egyik legerősebb, ha nem a legerősebb csapata.

Bár, ha belegondolok, 2013-ban ugyanezt elmondhattuk az akkori MTK-ról is. Ma már azonban nagyobbak a különbségek, de ígérem, hogy azon leszünk, hogy a pályán látszódjon ez a legkevésbé. Nekünk már az is hatalmas fegyvertény, hogy a döntőbe jutottunk, és a televíziós közvetítés jóvoltából ország-világ színe előtt mutathatjuk meg magunkat.

Rengeteg fiatal játékosunknak életre szóló élményt nyújthatunk azzal, hogy részt vehetnek egy kupadöntőben. Reálisan látjuk az esélyeinket, de azért néha hadd álmodjunk mi is nagyot!

Nézők előtt játszanak kupadöntőt a hölgyek és az amatőrök is

Nézők előtt játszanak kupadöntőt a hölgyek és az amatőrök is

Elindult a jegyértékesítés az Amatőr Kupa és Női Magyar Kupa szerdai fináléjára, 1000 forintért lehet belépőt váltani az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. Védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak vehetnek részt a találkozókon.

Tovább

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS