Nemzetközi
Európa pályáin: Zágor Bernadett a hétvége magyar hőse
2021. április. 26., 11:07
Európa pályáin: Zágor Bernadett a hétvége magyar hőse
Zágor Bernadettet csak üldözni tudták az innsbrucki védők
Fotó: SKN Sankt Pölten
A legutóbbi hétvége légiós körképét Németországban, a női Bundesligában érdemes kezdeni, majd onnan Ausztria, Svédország és Svájc lehet az irány.

A Flyeralarm Frauen Bundesligában a „mi csapataink” közül a Bayer Leverkusen már pénteken pályára lépett. Turányi Lilla és Zeller Dóra végigjátszotta az SGS Essen elleni meccset, a hosszabb kihagyás után visszatért Csiszár Henrietta pedig az utolsó harminc percre lépett pályára. A Bayer 04 Leverkusen 2–1-re nyert, ezzel megszilárdította a helyét a dobogósokat üldöző középmezőny elején. Matematikailag befogható volna számukra még a németeknél BL-indulást jelentő harmadik helyen álló Hoffenheim is, de nem az a realitás. A három magyarral felálló csapat így is története legjobb szezonját futja.

A VfL Wolfsburg sima győzelmet aratott Rácz Zsófia egykori csapata, az MSV Duisburg ellen. Fura is lett volna, ha a sereghajtó vendégeként bármi máshogy történik. Jakabfi Zsanett játszott a találkozón, az utolsó félórára lépett pályára. A VfL Wolfsburg kapcsán talán az a legfontosabb, hogy korábban ugyan úgy tűnt, a Bayern Münchent nem lehet megállítani a bajnoki címért folyó versenyben, ám azzal, hogy a bajorok a hónap elején meglepetésre kikaptak a Hoffenheimtől, Jakabfiéknak a saját kezükbe került a sorsuk. A Bayern még most is vezet, de már csak két ponttal, és a hátralevő négy fordulóban a „Farkasok” fogadják még a listavezetőt.

Tóth Gabriellának és a Werder Bremennek ebben a fordulóban nem volt szerencséje, 6–1-re kikaptak az ettől függetlenül, továbbra is kiesőhelyen álló SC Sandtól. Korábbi válogatott játékosunk, ahogy szinte mindig, ezúttal is végigjátszotta a 90 percet.

Az osztrák Planet Pure Frauen Bundesligában Zágor Bernadett „csak” 60 percet játszott a gyakorlatilag bajnoknak tekinthető SKN Sankt Pölten és a Wacker Innsbruck mérkőzésén, de ennyi is elég volt neki, hogy a 6–0-s győzelemből mesterhármassal vegye ki a részét. Válogatott középpályásunk a 10. percben kezdte meg a gólgyártást, majd a következő negyedórában berámolt még kettőt.

Svédországban Csiki Anna csapata, a BK Häcken, már pénteken lejátszotta soros bajnokiját és 2–0-ra nyert a Vaxjö DFF ellen. Anna az utolsó tíz percben játszott. A naptári rendszerű svéd bajnokságban eddig két fordulót játszottak le a csapatok. A mezőnyben két százszázalékos van, a BK Häcken, valamint legnagyobb vetélytársa, Jelena Csankovics Rosengårdja.

Svájcban, az élvonalat jelentő Axa Női Szuperligában, Krisztin Sára csapata, a zürichi GC, gólnélküli döntetlent játszott az FC 1893 Basel vendégeként. Kereshetnénk a bázeli csapatban is magyar játékost, Csigi Esztert, de ő sajnos sérült, a rehabilitáció kacskaringós ösvényén jár. Eszter március közepén, a Young Boys ellen 4–0-ra megnyert mérkőzésen, egy ütközés során térdsérülést szenvedett. Március 23-án Budapesten dr. Majzik Ernő sikeresen megműtötte, jelenleg már gyógytornászhoz jár. Várhatóan május közepén csatlakozhat ismét a csapatához, mely a bajnokságban jelenleg a harmadik helyért küzd a Young Boysszal, míg a svájci kupában a legjobb négy közé jutásért a Lugano együttese ellen játszik április végén.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS