Női NB I
Februári kaleidoszkóp
2023. március. 01., 11:16
Februári kaleidoszkóp
Spanyolországból, rangos tornáról hozta haza a kupát női U19-es válogatottunk
December végén készítettünk először „kaleidoszkópot” a mögöttünk maradó hónap legfontosabb eseményeit lajstromozva. A rendszeresnek szánt összefoglalóban 2023 februárja következik – íme, a legutóbbi egy hónap legfontosabb hírei, néhány friss információval kiegészítve.

Február első napján több mint hetven résztvevővel rendezett Telkiben szakmai napot az MLSZ női szakága. Megnyitóként Dr. Barczi Róbert sportigazgató köszöntötte a női akadémiák, a Kiemelt Képzési Központok, valamint a Simple Női Liga csapatainak képviselőit, majd bemutatta az új szakágvezetőt, Dénes Dorkát. Barczi Róbert és Dénes Dorka együtt mondott köszönetet az elődnek, Kiss Lászlónak, aki a váltástól függetlenül marad a női labdarúgás kötelékében – a jövőben az UEFA-MLSZ leány U14-es fejlesztési programot és a Disney-programot felügyeli majd.


Február közepén mindhárom, az UEFA versenyrendszerében szereplő válogatottunk nemzetközi tornára utazott. Az A-válogatott Cipruson vett részt a finn szövetség által szervezett Cyprus Women’s Cupon, míg a két korosztályos női válogatott Spanyolországban lépett pályára. A Turtóczki Sándor által irányított U19-esek már a „hivatalos torna” előtt is játszottak egy mérkőzést Csehország ellen (1–1).


Február 16-án, a Cyprus Women’s Cup első mérkőzésén, női A-válogatottunk 2–1-es vereséget szenvedett a keretében öt Simple Női Liga-játékost szerepeltető Romániától. Szabó Viktória góljával a mieink vezettek, de a románok fordítani tudtak.


U17-es válogatottunk két országok közötti mérkőzést játszott a spanyolországi Pinatarban. Mindkétszer Svédország volt az ellenfelünk és mindkét találkozón 0-0-s eredmény született.


U19-es válogatottunk a négycsapatos pinatari torna február 17-i „elődöntőjében” – Kovács Aida fejesgóljával – 1 – 0-ra legyőzte Skóciát és bejutott a döntőbe, ahol a csehek ellen győztes Svédország volt az ellenfele. A torna döntőjének rendes játékideje 1–1-es döntetlent hozott (G: Savanya Csilla 11-esből), a tizenegyes-párbajban viszont jobbnak bizonyultak a mieink és megnyerték a tornát.


Február 19-én, a Cyprus Women’s Cup második mérkőzésén, női A-válogatott súlyos, 8–0-s vereséget szenvedett a finn válogatott ellen.  


Megszerzett magyar állampolgárságának köszönhetően, meghívót kapott női A-válogatottunkba a korábban a szlovák korosztályos válogatottakban szerepelt, felvidéki Nagy Viktória. Az FTC-Telekom támadója a Horvátország elleni találkozón be is mutatkozott nemzeti csapatunkban.


Nem sikerült a harmadik mérkőzésen sem nyerni a Cyprus Women’s Cupon. A Horvátország elleni találkozón nem futballozott jobban ellenfelünk, ennek ellenére fiatal, tartalékos csapatunk 1–0-s vereséget szenvedett.


Fehérorosz válogatott játékossal, a Balaton Kupán, a mieink ellen 2015-ben és 2016-ban is pályára lépett Ljubov Gudcsenkóval erősített az MTK Budapest. A támadó az orosz élvonalból, a Zvezda-2005 Permtől igazolt a kék-fehérekhez.


U19-es válogatott játékossal erősített a MOL Fehérvár FC. A 2004-es születésű Szűcs Flóra a Puskás Akadémiától, kölcsönbe került a női élvonal másik Fejér vármegyei csapatához.


A Simple Női Kupa negyeddöntőjében – előrehozott mérkőzésen – az ETO FC Győr 4–0-ra győzött a Szekszárdi WFC ellen és bejutott a legjobb négy közé. A címvédő a március 14-i elődöntőben a Haladás Viktória–Astra HFC összecsapás továbbjutóját fogadja majd.


Dr. Barczi Róbert sportigazgató február 28-án, Telkiben bejelentette, hogy a korábban 30-szoros válogatott, 30 esztendős Szarvas Alexandra hazatér és július 1-től átveszi a női U19-es válogatott irányítását. Fontosnak kiemelni azt is, hogy a fiatal szakemberek „helyzetbe hozása” nem jelenti azt, hogy elődjeik megkérdőjelezhetetlen szakmai tudásáról, tapasztalatáról lemondana a szövetség. Az MLSZ számít rájuk a jövőben is.

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS