Nemzetközi
Felemásra sikeredett a seattle-i portya
2023. szeptember. 06., 09:40
Felemásra sikeredett a seattle-i portya
Árvay Hanna négy remek lövéssel hívta fel magára a figyelmet
Fotó: gohatters.com
Róth Rebeka és Mislai Fruzsina csapata is Seattle-ben turnézott a hétvégén, Árvay Hanna egyre jobban játékba lendül. Heti beszámolónk a magyar lányok tengerentúli szerepléséről.

Mind a négy magyar érdekeltségű csapat két-két mérkőzést vívott a múlt héten az USA egyetemi bajnokságának legmagasabb osztályában, az NCAA 1. divízióban.

A heti amerikai körutat most a Csendes-óceán partján, a Washington állambeli Seattle-ben kezdjük, ahol egymásnak adták a kilincset a Kaliforniából, illetve Connecticutból érkező magyar játékosok és csapataik. Mislai Fruzsina a CSUN Matadors és Róth Rebeka a Yale Bulldogs színeiben ugyanazon ellenfelekkel szemben léptek pályára: az országos rájátszásba rendszeresen bejutó University of Washington, valamint a Seattle University ellen játszottak egy-egy mérkőzést.

A portya összességében Rebekáéknak sikerült jobban. Csütörtökön, bár a szünetben még vezettek a UW ellen, végül 2-1 arányban szoros vereséget szenvedtek. Rebeka végigjátszotta a meccset és a második félidő derekán, még a Bulldogok vezetésénél, egy lövése csak kevéssel kerülte el a kaput. Vasárnap aztán esélyeshez méltóan, magabiztos 0-4-es győzelmet arattak a Seattle University otthonában. Rebeka ezen a találkozón is a kezdőcsapat tagja volt és 72 percet játszott: a mérkőzés hajrájában, a négygólos előny tudatában cserélték le.

Fruzsináék számára kevésbé volt sikeres a Seattle-i vendégszereplés: ők előbb a Seattle University ellen léptek pályára még csütörtökön, és bár az első félidőben még jól tartották magukat (0-0), végül 3-0 arányú vereséget szenvedtek. A Matadorok vasárnap kerültek szembe a jóval nagyobb játékerőt képviselő UW gárdájával és lemásolták a három nappal korábbi eredményt: gól nélküli első félidő után ugyancsak 3-0 lett a vége. Fruzsina egyik összecsapáson sem szerepelt, debütálása továbbra is várat magára,

Floridában az óceán felől közeledő trópusi vihar a partot elérve megszelídült, így Árvay Hanna és a Stettson Hatters mindkét tervezett mérkőzését le tudta játszani. Csütörtökön a Florida International nem sok esélyt hagyott a Kalaposoknak: már negyedóra játék után 2-0 állt az eredményjelző táblán, a vége pedig 4-0-ás idegenbeli vereség lett. Vasárnap hazai pályán fogadták a kanadai határ mellől, a Wisconsin államból érkező Green Bay csapatát. Sajnos hiába játszott nyomasztó fölényben a Hatters, a gól nélküli első félidő után mégis a vendégek szereztek vezetést és a Kalaposok végül örülhettek, hogy a hajrában egyenlíteni tudtak és 1-1-es döntetlenre mentették a mérkőzést.

Hanna mindkét alkalommal a kezdőben kapott helyet. A Florida International ellen 79 percet volt a pályán, a Green Bay elleni találkozót pedig végigjátszotta. Nem is akárhogy: négy kaput eltaláló lövést feljegyezhettünk a neve mellé.

Utolsó állomásunk Mississippi, ahol Stefán Bernadett és a Southern Mississippi egy újabb felemás hétvégén van túl. Csütörtökön hazai pályán, magabiztos játékkal verték 3-0-ra a Northwestern State gárdáját. Bernadett szokás szerint kezdő volt, 51 percet játszott és egy kapura lövésig jutott. Az Arany Sasok vasárnap Athénba látogattak. Természetesen nem Görögország fővárosába, hanem az Atlanta közelében fekvő névrokonhoz, ahol az országosan is előkelő helyen rangsorolt University of Georgia együttese fogadta őket. A házigazdák már korán vezetést szereztek és végül 4-0-ra győztek. Bernadett ezen a meccsen is a kezdőben kapott helyet, bár végül csak 10 percet játszott, mert egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni.

A folytatásban ezen a héten a Yale-re két hazai meccs vár: csütörtökön a Seton Hall, vasárnap a UConn érkezik a Reese stadionba, ahol Rebekáék már több mint egy éve veretlenek. Hannáék egy mérkőzést fognak játszani: vasárnap Dél-Karolinába, a Coastal Carolina University otthonába látogatnak. Az Arany Sasok csütörtökön még a Georgia-nál is kemény ellenfelet, az országosan egyik legerősebb csapatnak számító University of Alabamát fogadják, majd vasárnap szintén hazai pályán játszanak a Nicholls ellen. Fruzsina és a Matadorok szintén két hazai találkozóra készülhetnek: csütörtökön az Idaho-t, vasárnap az UCLA-t fogadják.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS