Nemzetközi
Fontos győzelem a bajnoki nyitányon
2023. szeptember. 21., 19:34
Fontos győzelem a bajnoki nyitányon
Árvay Hanna csapata győzelemmel kezdte a bajnokságot
Fotó: Stetson Hatters
Árvay Hanna csapata győzelemmel kezdte saját bajnoksága küzdelmeit, Róth Rebeka gólpasszára is szükség volt a döntetlenhez Queensben.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokság szezonja a második szakaszához érkezett: a megkezdődtek a saját bajnokságon belüli mérkőzések is – legalábbis a négy magyar érdekeltségű csapatból három számára.

Floridában kezdjük a heti összefoglalót, ahol az ASUN konferencia csütörtöki bajnoki nyitómeccsen, közel 400 néző előtt, a Stetson Hatters az előzetesen esélyesebbnek számító Jacksonville otthonában lépett pályára. Árvay Hanna csapata még az első félidőben megszerezte a vezetést, amit a vendégek egyre fokozódó nyomása dacára a lefújásig meg tudott őrizni (0–1).

A vasárnapi folytatás sajnos már nem sikerült ilyen jól: a vendég North Florida University ellen már a mérkőzés elején hátrányba kerültek, és hiába sikerült az egyenlítés a második félidő derekán, szinte azonnal ismét gól kaptak a Kalaposok. Erre már nem válasz, így 1–2 arányú vereséggel zárult ez a találkozó.

Hanna mindkét alkalommal a kezdőben kapott helyet és végig a pályán volt. A North Florida ellen egy lövést is feljegyezhettünk a neve mellé.

Észak felé indulunk tovább: a Yale Bulldogs számára csak ezen a héten kezdődik majd saját bajnokságuk, az Ivy League. A múlt héten egyetlen mérkőzés várt rájuk: Kaján Zsanett egykori csapatához, a St. John’s-hoz látogattak New Yorkba, azon belül is Queensbe. A több mint 400 néző előtt megrendezett meccs korai szakaszában Róth Rebekáék is gólt kaptak, de még a félidő derekára meg tudták fordítani az eredményt. Sajnos a második félidő is hazai góllal kezdődött, és ez így kialakuló 2–2-es eredmény már nem változott.

Rebeka ezt a találkozót is a kezdéstől a lefújásig végigjátszotta és a Bulldogok mindkét góljában – egy kulcspasszal és egy assziszttal – aktív szerepet vállalt.

Mississippi felé vesszük az irányt, ahol vasárnap Stefán Bernadett és a Southern Mississippi számára hazai találkozóval, a South Alabama ellen kezdődtek meg a Sun Belt liga küzdelmei. A mérkőzésre kilátogató több mint 200 néző gól nem láthatott ugyan, de tanúja lehetett az Arany Sasok elszánt játékának: a vendégek végig fölényben játszottak ugyan, de Bernadették meg tudták őrizni a 0–0-ás döntetlen eredményt.

Bernadett a kezdőcsapat tagja volt és 57 percet töltött a pályán.

Utolsó állomásunk ezen a héten is Kalifornia, ahol Mislai Fruzsina csapata, a CSUN még csütörtökön a Big West liga bajnoki nyitányára Hawaii-ra látogatott. A közel 500 fős nézősereg előtt a Matadorok még az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek és szünet után is csak a szépítésre futotta erejükből. Így 2–1-es vereséggel távoztak a házigazda Havaii University otthonából.

Vasárnap a Porland State csapatát fogadták és bár korán hátrányba kerültek, a mérkőzés további részében kiegyenlített erők küzdelme, változatos játék zajlott pályán. A második játékrészben a Matadorok kétszer is kiegyenlítettek, de erre mindkét alkalommal volt válasza ellenfelüknek is, így a vége ismét egy szoros, 2–3 arányú vereség lett.

Fruzsina ezen a héten sem kapott játéklehetőséget, tengerentúli debütálása még várat magára.

Az eheti folytatásban Rebekáék számára is megkezdődik az Ivy League: szombaton a Dartmouth gárdáját fogadják. Hannára és a Kalaposokra két idegenbeli összecsapás vár: a North Alabama, majd a Central Arkansas otthonában játszanak. Bernedett és az Arany Sasok előbb Alabamába látogatnak és a Troy ellen lépnek pályára, majd vasárnap az Arkansas State érkezik hozzájuk. Fruzsina csapata számára csütörtökön hazai pályán az UC Davis elleni meccs következik, majd vasárnap a Matadorok is útra kelnek és egyik testvér egyetemük, a Cal State Fullerton ellen játszanak.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS