Nemzetközi
Fördős Beatrix Rómába szerződött
2021. július. 03., 09:45
Fördős Beatrix Rómába szerződött
Fördős Beatrix nyártól Európa egyik topbajnokságában játszhat
Fotó: Haladás Viktória FC
A Haladás Viktória FC közösségi média oldalán jelentette be, hogy Fördős Beatrix, a csapat 19 éves, saját nevelésű védője az olasz SS Lazio Women 2015-höz szerződött.

nAz SS Lazio Women 2015, az olasz Női Serie A 2021-2022-es szezonjának egyik újonca. A római csapat a Serie B-t megnyerve került az élvonalba, ahol azonnal jelentős erősítésekre szánta el magát. Fördős Beatrix mellett a „Sasok” további öt erősítést jelentettek be. A 75-szörös finn válogatott Nora Heroum játszott már korábban Olaszországban, a Bresciában és a Milanban, most az angol szuperligából, a WSL-ből, a Brighton & Hove Albion szerződött Rómába, a svéd kapus, Stéphanie Öhrström – Sipos Lilla csapattársa volt Veronában – a Fiorentinától igazolt a Lazióhoz, Maria Møller Thomsen, a dán védő a rendszeres BL-szereplő Fortuna Hjørringet hagyja el a Lazio kedvéért, az ausztrál válogatott – olasz gyökerekkel rendelkező – Ella Mastrantonio a Bristol Cityben játszott legutóbb, a svájci Julia Glaser pedig az AS Romát hagyja el a Lazio kedvéért.

Tekintélyt parancsoló erősítések, amelyekkel a Lazio reményeink szerint meg tud kapaszkodni az egyre erősebb – és egyre inkább a nagy férfiklubok által dominált – női Serie A-ban. Garancia erre az edző személye is, Carolina Morace a nyolcvanas-kilencvenes évek olasz világsztárja, akit sokan minden idők legjobb dél-európai női futballistájának tartanak.

A Laziónak volt egyébként korábban is kapcsolata a magyar női futballal. Az ötszörös olasz bajnokcsapat az UEFA Női-kupa (a BL jogelődje) 2002-2003-as kiírásában az 1. FC Feminával is találkozott és játszott emlékezetes, verekedős mérkőzést. Fördős Beatrix előtt is volt már a „Sasoknak” magyar játékosa, a kapus Aschenbrenner Réka, és az albán Loli Serenaj is magyar klubból, a Budapest Honvédból szerződött a Lazióba.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS