Női NB I
Gődér Brigitta hatvan méterről lőtt gólt
2021. augusztus. 30., 20:49
Gődér Brigitta hatvan méterről lőtt gólt
A vizes fű alaposan becsapta Farkas Katalint
A Simple Női Liga 3. fordulójában ismét valamennyi mérkőzésre ugyanazon a hétvégén került sor. A négy párharc érdekességeiből csemegéztünk, és mutatjuk a találkozók összefoglalóit is.

A Simple Női Liga 3. fordulója egészen más képet mutatott, mint az első két forduló, de különösen a nyitó hétvége. Ezúttal mind a négy mérkőzésen legalább háromgólos különbség volt a csapatok között.

A hétvégi volt az eddig lejátszottak közül a gólokban leggazdagabb forduló a 2021-2022-es bajnokságban. Összesen 18 gól született, ami 4,5 gólos mérkőzésenkénti átlag.

Az újoncok számára túl nagy falatot jelentett a két bajnoki döntős

Az újoncok számára túl nagy falatot jelentett a két bajnoki döntős

A Simple Női Liga 3. fordulója azt a képet mutatta, hogy a két újonc nagyon tehetséges fiataljai számára, bár a korábbi mérkőzéseken megmutatták oroszlánkörmeiket, a legutóbbi bajnoki döntő csapatai túl kemény diót jelentenek. Az FTC-Telekom és az MTK Budapest nagy gólkülönbséggel győzött, és igaz ez a hétvége további két vendégcsapatára, a Diósgyőrből három ponttal hazautazó ETO-ra és az Üllőn nyerő Haladás-Viktóriára is.

Tovább

A forduló gólkirálynője – és ezzel a góllövőlista éllovasa – Vágó Fanni, aki négy gólt szerzett a Puskás Akadémia ellen. Válogatottsági rekorderünk bajnoki mérkőzésen legutóbb 2019. november 16-án, a Kelen SC ellen talált négyszer a kapuba.

A gólszerzők közül ki kell emelni a diósgyőri Biljana Bradićot is, aki viszont abban különleges, hogy – a Simple Női Liga mezőnyében egyedüliként – csapata mindhárom eddigi mérkőzésén szerzett gólt. (Vágó Fanni is lőtt gólt minden lejátszott találkozóján, de a Ferencváros még csak két mérkőzésén van túl.)

Továbbra is az MTK Budapest védelme a legszilárdabb, a két mérkőzésen védő Erős Evelin, valamint a szombaton a kapuba állt Varga Luca összesen egyetlen gólt kapott. Nem sokkal marad el a kék-fehérek mögött a Haladás-Viktória sem. Bíró Barbara eddig két gólt kapott – mindkettőt az MTK-tól. A válogatott kapus abban viszont listavezető, hogy övé az eddigi legtöbb „góltalan” mérkőzés: háromból kettő.

Az MTK Budapest az első két fordulóban négy gólt szerzett, ebből három (!) fejesgól volt. A tendencia továbbra is erős, szombaton az MTK négy gólja közül Brianna Taylor és Pinczi Anita gólja is fejesgól volt. Az amerikai támadó-középpályás – holtversenyben – az MTK „házi gólkirálya” egyelőre, méghozzá úgy, hogy valamennyi találatát fejjel érte el.

Ebben a fordulóban a Haladás-Viktóriában volt a legerősebb az a trend, hogy a gólok többségét olyan játékosok szerezték, akik az előző szezonban nem léptek pályára ebben a csapatban. A szombathelyieknél Jelena Koprena, Gődér Brigitta és Bódai Viktória révén az arány 3/3, míg a többi csapat közül az MTK áll legközelebb a Viktóriához: Sipos, Vachter és Taylor révén a négyből három gól ilyen volt.  

Gődér Brigitta, a Haladás-Viktória védője szerezte a bajnokság eddigi legtávolabbról lőtt gólját. Miután jó 60 méterről rúgta a labdát az Astra HFC hálójába, jelentős esélye van rá, hogy ezt a dicsőséget akár a szezon végéig magáénak tudhassa. A szombathelyi csapat védője az első fordulóban is gólt szerzett, és miután ő a Haladás-Viktória egyetlen kétgólosa ebben a szezonban, egyelőre „házi gólkirály” is – belső védőként.

Nagy Viktória, a Soroksár SC 20 éves, felvidéki támadója a Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának egyetlen játékosa, aki a Liga két csapatában is pályára lépett már. Az első fordulóban az FTC-Telekom, a harmadikban a Soroksár SC játékosaként szerepelt. Az külön érdekesség, hogy mindkét alkalommal az MTK Budapest volt az ellenfél.


 

 

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS