Nemzetközi
Győzelem nélküli hetet zártak a magyarok az NCAA-ben
2022. október. 13., 10:43
Győzelem nélküli hetet zártak a magyarok az NCAA-ben
Róth Rebeka csapata, a Yale Bulldogs, idegenbeli döntetlent játszott a hétvégén
Fotó: yalebulldogs.com
Nem volt sikeres hétvégéjük a magyar lányoknak az észak-amerikai egyetemi ligákban. Három döntetlen mellett öt vereség volt a múlt hét mérlege. Öröm az ürömben, hogy továbbra is mind a hatan rendszeresen pályán vannak, folyamatosan lehetőséget kapnak csapatukban.

Mindkét mérkőzésén vereséget szenvedett Árvay Hanna csapata, az ASUN konferenciában szereplő Stetson Hatters a múlt héten. Még csütörtökön (magyar idő szerint péntekre virradó éjjel) a Kentucky állambeli Bellarmine egyetem vendégeként maradtak alul 3-0 arányban. A vasárnapi mérkőzés sem sikerült jobban: ugyancsak idegenben, az Eastern Kentucky győzte le a Kalaposokat 2-0-ra.

Hanna helye továbbra stabil a kezdőben; az első mérkőzés 48, a másodikon 79 percnyi játéklehetőséget kapott.


Az NCAA egyik top bajnokságának számító Big10 ligában szereplő University of Michigan, Farkas Lilyvel a soraiban, az államon belüli rivális Michigan State otthonában lépett pályára vasárnap – ízlelgessük ezt a számot egy kicsit – 3 ezer néző előtt.

A házigazda együttes nem csak a Big10 élcsapata, de országosan is kiemelkedő játékerőt képvisel és a mérkőzésen érvényesült is a papírforma: a hazaiak 2-0 arányban győztek. 

Lily kezdőként szerepelt, 79 percet töltött a pályán és egy kapura lövésig jutott.


Megőrizte bajnokságán belüli veretlenségét a C-USA konferenciában Kiss Stella és a UAB Blazers. Szombaton hazai pályán, az alabamai Birminghamben fogadták az UTSA (University of Texas, San Antonio) gárdáját. Magyar szempontból rosszul kezdődött a találkozó: a vendég texasiak már a 3. percben vezetést szereztek. És bár a Blazers háromszor annyi alkalommal lőtt kapura, mint a vendégek (összesen kilencszer), ezekből a próbálkozásokból mindössze egyet tudott gólra váltani, a második félidő derekán. Így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Stella a kispadon kezdett és 11 percet játszott.


A szezon eddigi legjobb játékát mutatta be szombaton a Yale Bulldogs, de ez is csak egy gól nélküli döntetlenre volt elég. Róth Rebekáék az Ivy League hétvégi játéknapján a Dartmouth otthonába látogattak, ahol hiába jutottak a Bulldogok 15 kaput eltaláló lövésig, gólt nem tudtak szerezni. Ugyanez a néhány veszélyes kontrát vezető hazaiak sem sikerült, így az összecsapás 0-0-ás döntetlennel zárult.

Rebeka ismét a középpályán játszotta végig a mérkőzést, és egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel a neve mellé.


Két mérkőzésre került sor a múlt héten Stefán Bernadett és a SouthernMiss számára a Sun Belt ligában. Csütörtökön a Coastal Carolina vendégeként gól nélküli első félidő után szenvedtek 4-1-es vereséget. Vasárnap pedig a Troy együttesét fogadták. Bár a hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek, ellenfelük azonban a második félidő elején egyenlített, így kialakítva az 1-1-es végeredményt. 

Bernadett mindkét meccsen a kezdőcsapat tagja volt és 71, illetve 86 percet töltött a pályán.


Sorozatban ötödször maradt alul Zágonyi Barbara csapata St. Francis College az NEC konferenciában. A Brooklyn Terriers még csütörtökön, soraiban Zágonyi Barbarával, volt kénytelen vesztésként elhagyni a játékteret, miután a vendég Sacred Heart három góljára eggyel sem tudtak válaszolni (0-3). Ezen a találkozón is a helyzetkihasználás döntött: míg a Terrierek hét próbálkozásból egyszer sem voltak eredményesek, addig a vendégek négy kaput eltaláló lövéséből három is a hálóban kötött ki. 

Barbi csereként lépett pályára, 65 percet játszott és két kapura lövéssel vétette magát észre.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS