Nemzetközi
Győzelemmel és gólpasszal zárta egyetemi futballéveit Zágonyi Barbara
2022. november. 03., 09:37
Győzelemmel és gólpasszal zárta egyetemi futballéveit Zágonyi Barbara
Zágonyi Barbara szépen zárta amerikai, egyetemi futballéveit
Fotó: St. Francis College
Zágonyi Barbara győzelemmel és gólpasszal zárta egyetemi sportkarrierjét, és mind a négy, a küzdelmekben még érdekelt magyar lány kezdőként lépett pályára az észak-amerikai egyetemi ligák legutóbbi játéknapjain. Bravúros győzelmek, bajnoki rájátszásba jutás, történelmi rekorddöntés és az országos rájátszás felcsillanó lehetősége – nem mindennapi izgalmak tanúi lehetünk a szezon végéhez közeledve.

Az Egyesült Államok egyetemi bajnokságában játszó hat magyar női labdarúgó közül Árvay Hanna (Stetson Hatters, ASUN liga) és Farkas Lily (Michigan Wolverines, Big10 liga) számára már egy héttel korábban véget ért a szezon: az alapszakasz számukra befejeződött és csapataik nem jutottak be saját bajnokságuk rájátszásába.

Eheti összefoglalónk a még versenyben maradt másik négy lányra fókuszál.


Az alapszakasz utolsó fordulójában gól nélküli döntetlent ért el Kiss Stella és a UAB Blazers a C-USA konferenciában. Szombati ellenfelük a bajnokságban addig 100%-os Rice volt.

Stella ismét kezdett és 78 percen át segítette aktívan küzdő, a kapura jóval veszélyesebb csapatát: két próbálkozást jegyezhettünk fel a neve mellé.

Hat győzelmével, három döntetlennel és mindössze egyetlen vereségével, a Blazers nem tudta megtartani az ezüstérmes pozíciót: a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. A rájátszás első körében ellenfelük az az UTSA lesz, amellyel az alapszakaszban 1-1-es döntetlent játszottak.


Az Ivy League “bronzmeccsén”, a forduló előtt negyedik helyen álló Yale Bulldogs fogadta szombaton a harmadik helyezett Columbiát. Róth Rebekáék nem csak megőrizték a szezon kezdete óta folyamatos hazai veretlenségüket, de az utóbbi időben már szinte védjegyükké vált 1-0-ás győzelmet arattak a Lions felett. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán, egyúttal a Bulldogok – a szakosztály 45 éves fennállása óta először – zsinórban öt mérkőzésüket hozták le kapott gól nélkül. 

Rebeka továbbra is kihagyhatatlan a kezdőből, szokás szerint mind a 90 percet végigjátszotta, oroszlánrészt vállalt a hibátlan védekezésből, elől pedig egy kapura lövésig jutott.

Az Ivy League a 2023-as szezontól vezeti majd be az alapszakasz utáni rájátszást, így az előttünk álló hétvégén, az utolsó fordulóban, izgalmas felsőházi rangadókkal zárulnak majd a bajnokság küzdelmei. A harmadik helyre előlépett Yale az éllovas Brown otthonába látogat, míg a negyedik helyre visszacsúszott Columbiát a második helyen álló Harvard fogadja majd. A tét nem csak a bajnoki cím (Brown vagy Harvard), és nem is csak a bronzérem (Yale vagy Columbia) sorsa: a Brown esetleges – és mindenképpen bravúrnak számító – legyőzésével a Bulldogok akár meg is szerezhetik az NCAA országos, 64 csapatos rájátszására jogosító szabadkártyák egyikét.


Az alapszakasz utolsó fordulójában vívta ki a Sun Belt konferencia bajnoki rájátszásába jutást a Southern Miss és soraiban Stefán Bernadett. A nyugati csoport (holtversenyben) utolsó pozíciójában fogadták még csütörtökön a negyedik helyezett Louisianát. A hazai Arany Sasoknak több lehetőségük volt, ezek egyikét végül gólra tudták váltani és ezzel 1-0 arányú győzelmet arattak. A diadallal pedig feltornázták magukat az ötödik, már rájátszást érő helyre.

A folytatás sajnos már nem volt ilyen sikeres: hétfőn, az egyenes kieséses rájátszás első körében, egy másik szoros mérkőzésen ugyanilyen arányban maradtak alul a keleti csoport ötödik helyéről bejutó Georgia State ellenében.

Bernadett mindkét meccsen kezdett, 90, illetve 86 percet töltött a pályán és aktívan játszott: egy, illetve két kapura lövéssel vétette magát észre.

A rájátszásból való kieséssel a Southern Miss és így Bernadett számára is véget ért a 2022-es szezon.


Megszerezte első bajnoki győzelmét és így végül szépen zárta a szezont Zágonyi Barbara csapata, a St. Francis College. Az NEC konferenciában szereplő Terrierek az utolsó fordulóban a Long Island University csapatát fogadták és Barbi gólpasszával, 1-0 arányban diadalmaskodtak. A Terrierek, győzelmünk ellenére az utolsó, tizedik helyen zárták a bajnokságot.

Barbi, amerikai egyetemi pályafutása utolsó meccsén, ismét a kezdőben kapott helyett és a teljes játékidőt a pályán töltve, a 64. percben osztotta ki a győztes gólhoz vezető az asszisztot.

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS