Nemzetközi
Győzelemmel kezdte a tavaszt a GC Zürich
2023. február. 13., 10:38
Győzelemmel kezdte a tavaszt a GC Zürich
Pápai Emőke jól játszott a tavaszi idénynyitón
Fotó: GC Zürich
Svájcban is megkezdődött a tavaszi szezon. A Grasshoppers Club – a fedélzeten Pápai Emőkével – papírforma győzelemmel rajtolt, Rudán Andrea egykori csapatát, az Yverdont győzte le 3–1-re.

A téli átigazolási időszakban az FC Baselhez távozott Aurelie Csillagot elveszítő GC Victoria Laino és Ana Maria Marković találataival bő félóra alatt kétgólos előnyt szerzett, majd ezt megfejelve Rachel Rinast a 70. percben rúgott még egyet. Az Yverdon a lefújás előtti pillanatokban tudott szépíteni. Pápai Emőke jól játszott, szinte végig a pályán volt, a 85. percben váltotta őt Mia Schmid.

Svájcban a tavaszi nyitóforduló után szünet jön a válogatottak nemzetközi tornái miatt. Emő Ciprusra utazik női A-válogatottunkkal, de ugyanoda tart a két horvát, Ana Maria Marković és Ella Ljuština is.


Németországban elmaradt Németh Hannáék, a Werder Bremen mérkőzése a Turbine Potsdam ellen, így a mieink közül csak Turányi Lillára kellett figyelnünk. A Bayer 04 Leverkusen az MSV Duisburg ellen aratott fontos (sőt, Németh Hannáék számára is fontos!) győzelmet. A svájci Amira Arfaoui duplájával 2–0-ra megnyert találkozót Lilla „természetesen” végigjátszotta.


Olaszországból Nagy Virágot kell elsőként említeni, csapata, az US Sassuolo 2–0-ra nyert a Como ellen. Virág kezdett, 74 percet játszott, akkor váltotta Julie Nowak. 

Kaján Zsanett csapata, a Fiorentina számára túl nagy falat volt a Juventus, a lilák 3–0-ra kikaptak otthon Firenzében. Jó hír viszont, hogy Zsanett 90 percet játszott. Az Internazionale a listavezető AS Romától szenvedett vereséget, de a kék-feketés szoros mérkőzést vívtak, szűken (2–3) kaptak ki a jelenlegi legerősebb olasz csapattól. Fördős Beatrix ezúttal a kispadról szállt be az utolsó negyedórára, Csiszár Henrietta viszont sajnos továbbra sem egészséges.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS