Nemzetközi
Jakabfi Zsanett góllal búcsúzott az aktív futballtól
2021. június. 08., 09:45
Jakabfi Zsanett góllal búcsúzott az aktív futballtól
Jakabfi Zsanett a kupagyőzelem mellett bajnoki ezüstérmesként is emlékezhet utolsó szezonjára
Minden sportoló életében van egy olyan nap, amely kapcsán azt szeretné, ha az soha nem jönne el… Ez a búcsú pillanata. Könnyen beláthatjuk, minél sikeresebb volt egy pályafutás, minél több sikert és élményt adott, annál fájdalmasabb, nehezebb a lezárás.

Elég erre gondolnunk, hogy megértsük, mit érezhetett Jakabfi Zsanett a hétvégi, Werder Bremen elleni bajnoki előtt. A német női Bundesliga 2020-2021-es szezonjának utolsó fordulójában játszott mérkőzés – amelyen az ellenfelet erősítette Tóth Gabriella – hosszú, sikeres pályafutás végére tett pontot. Stílszerűen, góllal.

Bár a találkozó előtt a VfL Wolfsburgnak a kezdősípszó előtt volt még esélye az újabb bajnoki címre, hamar eldőlt, hogy sem a „Farkasok”, sem a Bayern München győzelmét nem fenyegeti veszély. A Wolfsburg a 19., az Eintracht Frankfurtot fogadó Bayern pedig a 25. percre szerzett kétgólos előnyt – a zöld-fehérek meccsének már nem a győzelem, hanem az emlékezetes búcsú lett a tétje.

Jobban nem is sikerülhetett volna! Jakabfi Zsanett az 52. percben, Svenja Huth helyére állva lépett pályára, majd három perccel később gyönyörű gólt fejelt.

A szezont 8–0-s győzelemmel záró VfL Wolfsburg a bajnokság ezüstérmese lett. A búcsúzú Jakabfi Zsanett azért ebben, a klubja számára „nem különösebben” sikeres szezonban is besöpört egy kupa-aranyat és egy bajnoki ezüstöt.

A találkozó összefoglalója, benne Jakabfi Zsanett remek gólja IDE KATTINTVA nézhető meg.

A német női Bundesliga utolsó fordulójában volt még egy búcsúzónk: Csiszár Henrietta utolsó mérkőzését játszotta a Bayer 04 Leverkusenben – szerencsére, csak ott. A pirosak mindhárom magyarja – Csiszár mellett Turányi Lilla és Zeller Dóra – a kezdőcsapatba került az SC Sandtól 1–0-s vereséget szenvedő Bayerben. Volt még egy közös vonása a meccsen a három magyarnak: mindhárman kaptak sárga lapot.


Németországon kívül, Svédországban folyik még olyan bajnokság, amelyben magyar szereplőt is találunk. Csiki Anna és a BK Häcken nem tudta kihasználni a listavezető Rosengård első botlását, döntetlenjét, a címvédő is „csak” egy pontot szerzett, a Pitea ellen. Anna az utolsó öt percre állt be.

Női NB II Turcsányi Vanda kilenc gólt szerzett

A Bp. Honvéd fölényes győzelmet aratott legnagyobb riválisa, az Újpest ellen a női NB II Keleti csoportjának rangadóján. Ezzel az élre állt. A Nyugati csoportban megerősítette első helyét a PMFC.

U19 női Rácz Zsófia veszi át a női U19-es válogatott irányítását

A női U19-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőn már a női A-válogatott korábbi pályaedzője, Rácz Zsófia vezetésével szerepel majd.

Hírajánló

Sokat nyerhet a Soroksár a Budaörs ellen

Szombaton rendezik a 17. forduló mind a hat mérkőzését a Simple Női Ligában. A listavezető FTC-Telekom a Fehérvár FC-t, a tavasszal még százszázalékos ETO FC a KÉSZ-St. Mihály-Szegedet fogadja.

2024. március. 29., 13:32
Turcsányi Vanda kilenc gólt szerzett

A Bp. Honvéd fölényes győzelmet aratott legnagyobb riválisa, az Újpest ellen a női NB II Keleti csoportjának rangadóján. Ezzel az élre állt. A Nyugati csoportban megerősítette első helyét a PMFC.

2024. március. 27., 13:37
Rácz Zsófia veszi át a női U19-es válogatott irányítását

A női U19-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőn már a női A-válogatott korábbi pályaedzője, Rácz Zsófia vezetésével szerepel majd.

2024. március. 25., 16:57
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az újonnan kinevezett női szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra rendhagyó módon 26 játékost – köztük egy újoncot és egy visszatérőt - hívott meg a jövő hétfőn kezdődő edzőtáborra, melyen az április 5-én és 9-én sorra kerülő Eb-selejtező mérkőzésekre készül a női magyar válogatott.

2024. március. 25., 13:03

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS