Nemzetközi
Jakabfi Zsanett utolsó kupagyőzelmét ünnepeljük
2021. május. 31., 09:57
Jakabfi Zsanett utolsó kupagyőzelmét ünnepeljük
Jakabfi Zsanett a legutóbbi kilenc kiírásból nyolcadszor nyerte meg a DFB Női-kupáját
Instagram
Kétségtelen, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén a külföldön játszó játékosaink közül leginkább Jakabfi Zsanettre és a VfL Wolfsburgra kellett figyelnünk. A „Farkasok”, a Német Női-kupa (DFB-kupa) döntőjében legyőzték az Eintracht Frankfurtot és megszerezték a trófeát. Minden bizonnyal, a magyar női labdarúgás legsikeresebb játékosának utolsó trófeáját.

A VfL Wofsburg a kölni döntőben esélyesebbnek számított, mint az Eintracht, de a győzelmet nem adták ingyen. A kilencven perces rendes játékidőt gól nélkül zárták a csapatok, majd jó ideig a hosszabbításban sem esett gól. Közben a címvédő számára nem alakultak jól a dolgok, Almuth Schult piros lapot kapott, emberhátrányban új kapust kellett pályára küldeni. A hajrá azonban a „Farkasoké” lett, a lengyel Ewa Pajor a 118. percben megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát, a győztes gólt.

Stephan Lerch, szép gesztusként – Pajort váltva – pályára küldte Jakabfi Zsanettet is, a klub legendája ettől a sorozattól is a pályán, győztesként búcsúzhatott.

A német női Bundesligából egy forduló van még hátra, a VfL Wolfsburgot két ponttal megelőző Bayern München az utolsó játéknapon az Eintracht Frankfurtot fogadja majd Münchenben, a Bayern Campuson. A papírforma azt ígéri, valóban a Kölnben, vasárnap megnyert kupa Zsanett utolsó német trófeája. A lista parádés, 6 bajnoki cím, 8 (!) kupagyőzelem (közte az SC Sand elleni 2016-os, 2–1-re megnyert finálé, amelyben csapata mindkét gólját ő szerezte) és ne feledkezzünk meg a két Női Bajnokok Ligája elsőségről (mellette további két döntőről) sem. Csodálatos pályafutás, amely sikeresebb talán nem, de kevésbé fájdalmas lehetett volna, ha nincs a sok sérülés.


Svédországban továbbra is főként a BK Häckenre figyelünk. Csiki Anna csapata győzött a hétvégén, az Örebro ellen nyert 3–0-ra. Anna az utolsó harminc percben, még szoros állásnál szállt be, neki is része van csapata magabiztos sikerében. A bajnokcsapat továbbra is a tabella második helyén áll, a hátránya 5 pont a hét forduló után százszázalékos Rosengård mögött.


Ausztriában befejeződött a bajnokság, Zágor Bernadett csapata, az SKN Sankt Pölten 13 pontos előnnyel végzett az élen. Az aranyérmes gárda az utolsó játéknapon is erődemonstrációt tartott, 8–0-ra győzött a középmezőny aljához tartozó FC Bergheim ellen. Válogatott középpályásunk ezúttal az utolsó huszonöt percben játszott.

Az FC Südburgenland – ezúttal is Fábián Dórával, de Tálosi Szabina nélkül – otthon, Óbéren, 4–3-ra kikapott az FFC Vorderlandtól. A Süd visszacsúszott két hellyel a tabellán, az előtte álló Altenmarkttal azonos pontszámmal, a 9. helyen fejezte be a bajnokságot, de Ausztriában csak az utolsó esik ki az élvonalból, ez pedig az SV Horn.


Svájcban is befejeződött május utolsó hétvégéjén a bajnokság. A Grasshoppers, Krisztin Sára csapata 3–1-re nyerni tudott az FC Luzern ellen (Sára az utolsó 20 percre lépett pályára) és a három ponttal befogta pontszámban a bajnok Servette ellen 2–2-es döntetlent játszó FC Baselt. A piros-kék bázeli csapat – amelynek magyar védője, Csigi Eszter továbbra is sérülés e után rehabilitál – jobb gólkülönbségével így is megszerezte a 4. helyet, míg a GC lett az ötödik. Visszatérve a zürichi kék-fehérek 3 – 1-es győzelmére: a három vendéggólból kettőt Aurelie Csillag szerzett, egyet fejjel, egyet lábbal.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS