Nemzetközi
Jeleskedtek a magyar lányok Európa pályáin
2022. augusztus. 22., 18:09
Jeleskedtek a magyar lányok Európa pályáin
Ploner Szandra (balra) a Sassuolo elleni felkészülési mérkőzésen
Fotó: Cesena Calcio
A hétvégén az európai női futball elsősorban a Női Bajnokok Ligája selejtezőjére koncentrált – Zágor Bernadett és az SKN Sankt Pölten továbblépett a második fordulóba – de érdemes azért a többiekre is figyelemmel lennünk.

Svédországban folyik a bajnokság, a 17. fordulóban a BK Häcken 6–0-ra győzött az Örebro ellen. A két magyar közül ezúttal Zeller Dóra kezdett, a szünetben, akkor cserélte le edzője, amikor a Női Bajnokok Ligájára is készülő csapat már 4–0-ra vezetett. Csiki Anna is játszott, ő a második félidőben állt be. Sajnos, a sárga-feketék ebben a szezonban nem szerepelnek olyan kiemelkedően, mint a korábbi két évben. Ha a vesztett pontokat nézzük, hátrányuk négy pont a még BL-induló Kristianstad mögött.

Svájcban a Grasshoppers magabiztosan, 5–0-ra nyert az Yverdon ellen. A Szöcskék öt találatából négyet az osztrák Katja Wienerroither lőtt. A mieink közül Pápai Emőke kezdett, és Zeller Dórihoz hasonlóan az első félidőben játszott. Pályára lépett Buzás kata is, ő az tolsó negyedórára állt be.

Németországban kupafordulót rendeztek – alacsonyabb osztályú csapatoknak. A Türkyemspor 6–1-re nyert az Eimsbütteler ellen, az eredetileg a berlini török közösség klubjaként alakult csapatban gólt lőtt Szuh Erika is. A Werder Bremen az 1. FC Union Berlin ellen vívott felkészülési mérkőzést, amelyen egyik csapat sem szerzett gólt. Némeh Hanna – belsővédő-poszton – kezdett, 45 percet játszott.

Olaszországban az Inter (Csiszár Henrietta és Fördős Beatrix csapata) hazatért az Egyesült Államokból, az edzőtáborból és készül a jövő vasárnapi, Como elleni bajnoki rajtra. A Fiorentina, Kaján Zsanett alakulata, Madridban járt, ahol a Mad Cup döntőjében az Atlético Madridtól kapott ki 1–0-ra. A lila-fehérek szűk egy hét múlva az AC Milan vendégeként rajtolnak a női Serie A-ban. Két magyar lépett pályára a Sassuolo és a Cesena felkészülési mérkőzésén is. A találkozót 3–0-ra megnyerő élvonalbeli gárdában Nagy Virág iparkodott, egy félidőt töltve a pályán, míg a másodosztályú gárdában 64 percet játszott – méghozzá jól – Ploner Sandra.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS