Nemzetközi
Jó mérkőzéseken szereztek pontokat a magyar lányok
2021. október. 06., 09:03
Jó mérkőzéseken szereztek pontokat a magyar lányok
Németh Hanna csapata, az Indiana Hoosiers jól szerepel az NCAA egyik legerősebb ligájában, a Big Tenben
Újabb mérkőzéseket játszottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó   
St. John’s University – Red Storm
Big East

A Red Storm az előző héten a UConn és a Depaul ellen aratott két győzelem után csütörtökön a Butlert fogadta a Big East ligában. A hazaiak Zsani révén már a 15. percben vezetést szereztek, ellenfelük a 62. percben egyenlített. Több gól már nem esett sem a rendes játékidőben, sem az ilyenkor szokásos hosszabbításban.
Zsani szinte végig a pályán volt (98 percet játszott), és újabb találatával már 11 gólnál és 3 gólpassznál jár az idényben.
A Vörös Vihar a döntetlennel megőrizte veretlenségét a szorosan vett bajnokságban, a korábbi két győzelmének köszönhetően az élbolyban tanyázik. Ezen a héten két mérkőzés vár rá: előbb csütörtökön (magyar idő szerint már pénteken) a Xavier otthonába látogat, majd vasárnap hazai pályán játszik a Georgetown ellen.
További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kiss Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Blazers
Conference USA

Az előző heti, a hosszabbításban (aranygóllal) 0–1 arányban a West Kentucky University elleni vesztes hazai meccs után a Blazers a Sothern Miss (University of Southern Mississippi) ellen lépett pályára idegenben. A pénteken rendezett találkozón 2–1-es vendéggyőzelem született: a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás első felében is 1–1 volt az eredmény, végül a 109. percben sikerült a győztes, szintén aranygólt megszerezni.
Stella a mérkőzés bő felét, 62 percet töltött a pályán és három lövése is kaput talált.
A Blazers két győzelemmel és vereséggel áll a C-USA ligában, ezen a héten pénteken (magyar idő szerint szombat éjjel) a Rice vendégeként lépnek pályára.
További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

 

Németh Hanna – senior (végzős) – védő / középpályás
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A múlt heti – az Illinois és az Iowa elleni – két hazai győzelem után a héten két döntetlennel folytatódtak a bajnoki küzdelmek az Indiana számára. Előbb csütörtökön 1–1-et ért el az Ohio State vendégeként, majd vasárnap már hazai pályán végzett 0–0-ra az NCAA-szinten is kiemelkedően erős csapatnak számító Michigan ellen.
Hanna ismét mindkét meccsen kezdett, előbbit végig is játszotta (110 perc) és még egy kaput eltaláló lövést is feljegyezhettek a neve mellé. Utóbbi mérkőzés legnagyobb részét, 83 percet is a pályán töltötte.
A Hoosiers 5 játéknap után a középmezőny elején található a bajnoki tabellán – a Big Ten az egyik legerősebb liga az NCAA 33 konferenciája közül. A csapat pénteken (magyar idő szerint szombat hajnalban) a Northwestern otthonába látogat.
További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University – Yale Bulldogs
Ivy League

Az előző héten, a bajnokság nyitómeccsén, idegenben elszenvedett 4–0-ás vereség után a Bulldogok az ősi rivális Harvard csapatát fogadták szombaton. Bár a játék korántsem volt annyira egyoldalú, mint a múlt héten a Princeton ellen, a vereséget most sem sikerült elkerülni. A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején megszerezte a vezetést a Crimson. A Yale jól tartotta magát, a végén pedig sokat kockáztatva kíséreltek meg egyenlíteni, ám ez végül fordítva sült el és néhány perccel a lefújás előtt egy kontrából újabb gólt kaptak, így végül 2–0 arányban maradtak alul.
Rebeka csereként lépett pályára és 30 percet játszott. A Bulldogok két vereséggel kezdték a szorosan vett bajnokságot, így jelenleg az Ivy League sereghajtói.
A csapatra két meccs vár a héten: kedden (magyar idő szerint szerda éjjel) a Boston ellen játszanak egy non-conference (a bajnokságon kívüli) mérkőzést idegenben, majd szombaton a bajnokságot szintén két vereséggel kezdő Dartmouth csapatát fogadják.
További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

Két győztes mérkőzéssel zárták a megelőző hetet a Terrierek, az NJIT-t 1–0-ra, a Merrimack együttesét 2–1-re verték. A jó formát azonban sajnos nem tudták megőrizni erre a hétre. Előbb csütörtökön a Sacred Heart vendégeként szenvedtek 3–0-ás vereséget, majd vasárnap hazai pályán 1–1-re végeztek a Howard ellen.
Barbi az előbbi mérkőzésen 51 percnyi játéklehetőséget kapott, utóbbi mérkőzésről „lapzártakor” a végeredményen kívül más adat még nem volt elérhető. A St. Francis – a legtöbb riválisánál eggyel több meccset játszva – jelenleg a második helyen áll bajnokságában, a Northeast ligában. Következő ellenfelük csütörtökön (magyar idő szerint péntek hajnalban) a Saint Francis University csapata - nem tévedés, a philadelphiai Lorettoban működő intézmény ugyanúgy Szent Ferencről kapta a nevét. Csak míg Barbiék College, addig leendő vendéglátójuk University megjelöléssel működnek.
További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS