Nemzetközi
Kaján Zsanett, az amerikai egyetemi bajnokság legjobbjai között!
2021. október. 28., 09:17
Kaján Zsanett, az amerikai egyetemi bajnokság legjobbjai között!
Kaján Zsanett másodszor szerzett mesterhármast az NCAA-ben
Bár a többiekkel is fontos dolgok történtek – Zágonyi Barbara gólt szerzett, Németh Hanna elbúcsúzott az NCAA-től – ez a hét, a mieink közül Kaján Zsanetté az amerikai egyetemi bajnokságban. Zsanett nem csak mesterhármast szerzett, de bekerült az egyéni teljesítményeket rangsoroló listán a szűk elitbe.

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó
St. John’s University – Red Storm
Big East

Zsanették a megelőző hetet vegyes mérleggel, egy aranygóllal 4-3-ra elvesztett idegenbeli, illetve egy 1–0-ra megnyert hazai mérkőzéssel zárták. A soron következő két ellenfelük azonban nem tudta bevenni a Red Storms kapuját: előbb a Seaton Hall University együttesét győzték le 1–0-ra csütörtökön (magyar idő szerint pénteken), majd a Creighton University ellen nyertek vasárnap 3–0-ra. Mindkét mérkőzést idegenben játszották és az idei erőviszonyok alapján “kötelező” győzelmek születtek: az ellenfelek a liga sereghajtói.

Zsani mindkét meccsen kezdő volt és bár a szokásosnál kevesebb időt töltött a pályán (64, illetve 61 percet), ám ez is elég volt ahhoz, hogy a hétvégi meccsen mesterhármast érjen el, kiérdemelve a bajnokság legjobb támadó játékosának járó heti díjat. A vasárnapi mesterhármassal már 15 gólnál és 4 gólpassznál jár a szezonban.

Zsani a TopDrawerSoccer szakportál Top100-as listáján – a cikk írásának időpontjában – az NCAA első osztályának 45. legjobb játékosa. A teljes mezőnyt kb. 9000 női labdarúgó alkotja, ez a helyezés tehát a legfelső fél százalékon belüli rangsorolást jelent.

A két győzelmével a Vörös Vihar továbbra is a negyedik helyen áll jelenleg a Big East ligában, ezzel biztosítva részvételét a bajnokságuk hétvégén kezdődő rájátszásában. Előtte azonban még csütörtökön (magyar idő szerint már péntek hajnalban) az alapszakasz zárómérkőzése vár rájuk: a Villanova University csapatát fogadják, ahol javíthatnak még az alapszakasz helyezésükön.

További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kis Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Blazers
Conference USA

Az előző héten a Blazers két győzelmet könyvelhetett el: előbb a North Texas, majd a Middle Tennessee csapatát győzték le. Előbbit 2–1-re otthon, utóbbit 1–0-ra idegenben. A folytatásban UTSA (University of Texas San Antonio) együtteséhez látogattak pénteken (magyar idő szerint már szombaton éjjel) és a mérkőzés hosszabbítás után 1–1-es döntetlennel zárult.

Stella kezdő volt és 59 percnyi játéklehetőséget kapott.

A Blazers a döntetlennel visszacsúszott az ötödik helyre a C-USA ligában. Ezen a héten, az alapszakasz utolsó fordulójában, csütörtökön (magyar idő szerint péntek éjjel) az UTEP (University of Texas El Paso) csapatát fogadják.

További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

 

Németh Hanna – senior (végzős) – védő / középpályás
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A múlt heti, Penn State elleni vereség és a Maryland ellen döntetlen után nehéz hét várt a Hoosiers csapatára: az egyébként is az egyik legerősebb liga két top csapata ellen léptek pályára. Előbb csütörtök este (magyar idő szerint péntek éjjel) Carli Lloyd egykori csapatát, a bajnokságban eddig 100%-os Rutgers egyetemet fogadták. A papírforma sajnos érvényesült: a vendégek 2–0-ra győztek. Vasárnap pedig a Hoosiers a bajnoki második helyezett Purdue otthonába látogatott, ahol, bár megvoltak a helyzetei, de azokat nem tudta gólra váltani és végül ez a mérkőzés is 2–0-ás vereséggel zárult.

Hanna mindkét meccsen kezdőként lépett pályára és egyaránt 83 percet játszott.

A Hoosiers a nem túl jól sikerült utóbbi két hét után (egy döntetlen és három vereség) saját bajnoksága, a Big Ten kilencedik helyén fejezte be az alapszakaszt. Ez sajnos azt jelenti, hogy a bajnoki rájátszásról, ahová az első nyolc csapat jut be, pont lecsúsztak. Az Indiana így befejezte a szezont. 

Hannának a Rutgers elleni volt az utolsó mérkőzése az NCAA-ban.

További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University – Yale Bulldogs
Ivy League

Az előző héten a Yale megszerezte első bajnoki győzelmét az idényben, hazai pályán Rebeka góljával 1–0-ra legyőzve a Cornell egyetem csapatát. A folytatás sajnos nem sikerült ilyen jól: szombaton Philadelphiába látogattak a Bulldogok, ahol a UPenn (University of Pennsylvania) vendégeként 4–0-ás vereséget szenvedtek.

Rebeka csereként lépett pályára, 46 percnyi lehetőséget kapott a mérkőzésen, amelyen egy kapuralövésig jutott.

Az újabb vereséggel a Yale továbbra is az Ivy League sereghajtója. A Bulldogok a héten New Yorkba utaznak, ahol szombaton a Columbia ellen lépnek pályára a bajnokság utolsó előtti fordulójában. A következő szerdán pedig – egy e heti, elmaradt mérkőzés helyett – Zágonyi Barbiékkal, a St. Francis Brooklyn csapatával játszanak otthon egy bajnokságon kívüli, non-conference mérkőzést.

További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

A megelőző hetet a bajnokságukat vezető Central Connecticut State University elszenvedett idegenbeli vereséggel zárták a Terrierek.

A héten két mérkőzés várt rájuk. Csütörtökön a Mount St. Mary otthonában arattak 4–0 arányú győzelmet, vasárnap pedig hazai pályán értek el 0–0-ás döntetlent a Fairleigh Dickinson egyetem ellen.

Barbi mindkét meccsen kezdőként lépett pályára és hétközi győzelemből egy góllal vette ki részét. Azon a mérkőzésen 63, a vasárnapi, hosszabbításba torkolló meccsen 96 percet játszott és összesen 4 gólnál jár ebben a szezonban. A St. Francis az utolsó forduló előtt továbbra is a középmezőnyben, a hatodik helyen áll a bajnokságban, a Northeast ligában. Utolsó bajnoki ellenfelük vasárnap a Wagner csapata lesz idegenben, majd november első szerdáján Rebekáékhoz, a Yale-hez látogatnak egy ligán kívüli (non-conference) mérkőzésre.

További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS