Nemzetközi
Kaján Zsanett duplájával győzött a Fiorentina
2023. január. 30., 11:02
Kaján Zsanett duplájával győzött a Fiorentina
Valahol, a kupac alján, ott van Kaján Zsanett is
Fotó: Fiorentina Femminile
Január utolsó hétvégéje után is célszerű a nemzetközi körsétát, Olaszországban, a női Serie A-ban kezdeni. Kaján Zsanett csapata, a Fiorentina úgy győzött 2–0-ra, hogy a találkozó mindkét gólját a magyar támadó szerezte.

A Pomigliano elleni mérkőzésen a lila-fehérek a magyar támadó büntetőből lőtt góljával szereztek vezetést, majd a második félidőben – egy kiugratás nyomán – a végeredményt is ő állította be. Érdemes megnézni az összefoglalót, Kaján Zsanett – Sara Cetinja, a Pomigliano szerb kapusa mellett – a mezőny legjobbja volt, nagy kedvvel, veszélyesen játszott. A győzelemmel a Fiorentina továbbra is a tabella harmadik helyén áll, két ponttal megelőzve az Inter Woment, amely szombaton 4–1-re nyert a milánói derbin, az AC Milan ellen. Jó hír, hogy Fördős Beatrix végigjátszotta a mérkőzést a győztes csapatban.

Az olasz bajnokságban a tíz csapat előbb két teljes kört játszik, majd következik a mezőnyt két részre osztó rájátszás. Bár még csak a 15. fordulónál járunk, „szinte biztosra” vehető, hogy a két éllovas, az AS Roma és a Juventus mellett a Fiorentina, valamint a két milánói nagyklub szerepelhet majd a felsőházban.

Az US Sassuolo, amely a hétvégén – tulajdonképpen a papírformát igazoló – vereséget szenvedett (5–0) az AS Romától, az alsóházba szorul. Nagy Virágnak (aki a hétvégén nem kapott játéklehetőséget) és csapatának nem jött jól, hogy a Parma 1–0-ra legyőzte a Comót: a tabella 8. helyén álló Sassuolo most csak 2 ponttal előzi meg a sereghajtót.

 

Németországban február első hétvégéjén kezdődik majd a Flyeralarm Női Bundesliga tavaszi szezonja. A csapatok utolsó felkészülési mérkőzéseiket vívják, a Bayer 04 Leverkusen például a szintén élvonalbeli Eintracht Frankfurttól kapott ki 2–0-ra. Turányi Lilla játszott, jól játszott, nem rajta múlt, hogy győzött a bajnokságban is előrébb álló, a Bajnokok Ligája-rajtjogért küzdő vendégcsapat.

A Werder Bremen – a fedélzeten Németh Hannával – nyert, az észak-német gárda a VfL Wolfburg második csapata ellen nyert vasárnap, 3–1-re. A „Farkasok” legjobbjai is mérkőzéssel készültek a február 4-i bajnoki rajtra: a svéd BK Häckent győzték le, egy 11-esből szerzett góllal. A vendégcsapatból – miután nem érezte magát százszázalékos állapotban – hiányzott Zeller Dóra.

 

Angliában Siber Gloria csapata, az AFC Wimbledon Women a Vitality Women’s FA Cup 4. fordulójában lépett pályára, a Charlton Athletic ellen. A lényegesen magasabbra taksált ellenfél az angol női másodosztályban (Women's Championship) szerepel és ott is az élmezőnybe tartozik, a 4. helyen tanyázik. Nem csoda, hogy a vendégek nyertek a hősiesen küzdő „Dons” ellen, 5–1-re. Gloria 40 percet játszott, agilisan futballozott, jó megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet. (Pályára lépett egyébként a hétvégén Szofia, Gloria sérüléséből felépült ikertestvére is, sőt gólt is rúgott a klub 2–2-es döntetlent játszó U21-es csapatában.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS