Nemzetközi
Kaján Zsanett letette a névjegyét a női Serie A-ban
2022. augusztus. 29., 16:28
Kaján Zsanett letette a névjegyét a női Serie A-ban
Kaján Zsanett (jobbra) két szemfüles góllal lopta be magát a Fiorentina szurkolóinak szívébe
Fotó: Fiorentina Women / via facebook
Kaján Zsanett és Pápai Emőke is duplázni tudott a hétvégi bajnoki fordulóban! Kaján az AC Milan elleni találkozón lőtt két góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Fiorentina 3–1-re nyerjen a lombardiai csapat ellen, míg Pápai az Aarau legyőzésből (5–1) vette ki két találattal a részét.

Kezdjük az európai körsétát Olaszországban, a Serie A első fordulójával. A Fiorentina idegenben, Milánóban lépett pályára és meglepetésre, már a 14. percben 2–0-ra vezetett esélyesebbnek ítélt, a legutóbbi szezonban bronzérmes ellenfele ellen. Az első gólnál, a szerb Milica Mijatović találatánál Kaján Zsanett „csak” a gólpasszt adta, a második és a harmadik találatot pedig a mezőnyben kiemelkedő magyar támadó szerezte. Talán azt is érdemes említeni, a hazaiak gólját Kosovare Asllani lőtte…

Az Inter is jól rajtolt, Csiszár Henrietta és Fördős Beatrix csapata a Parma elleni 4–1-es győzelemmel kezdte a bajnokságot. Mindkét magyar a kispadon kezdte a találkozót, ezúttal egyikük sem játszott. A Sassuolo a Sampdoria elleni hazai vereséggel (2–1) kezdte a szezont. Nagy Virágra csereként számított edzője, válogatott középpályásunk a 93. percben esett át a Serie A-tűzkeresztségen.

Olaszországban az alacsonyabb osztályú csapatok a kupában léptek pályára. Ploner Szandra csapata, a Cesena, a Trento elleni 5–1-es sikerrel vette az akadályt.


Svájcban a Grasshoppers nagyon sima mérkőzésen győzött 5–1-re az Aarau ellen Pápai Emőke a kezdőcsapatba került, végigjátszotta a találkozót, két gólt szerzett a második félidőben. Buzás Kata csere volt, nem kapott lehetőséget.


Svédországban a BK Häcken a BL-induló Kristianstad ellen győzött idegenben, 2–1-re. A magyarok közül Zeller Dóra 70 percet játszott, akkor állt be a helyére Ada Hegerberg testvére, Andrine, Csiki Anna viszont nem segíthette csapatát.


Ausztriában az SKN Sankt Pölten fölényes győzelmet aratott, 9 – 0-ra nyert az Altenmarkt ellen. A kilenc gólból egyet – az ötödiket – a bő két perccel korábban beállt Zágor Bernadett lőtte, a 48. percben.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS