Nemzetközi
Kaján Zsanett második a teljes NCAA góllövőlistáján
2021. november. 04., 09:37
Kaján Zsanett második a teljes NCAA góllövőlistáján
A Big East ligában, Kaján Zsanett lett az "Év támadójátékosa"
Fotó: Mike Cragg/via Twitter
Ezen a héten, a szokásos amerikai körképben Kaján Zsanetté a pálma. A St. John's Red Storm támadója, újabb góljának, és gólpasszának köszönhetően – mintegy 9000 játékos közül – a teljes NCAA góllövőlistájának második helyén áll.

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó
St. John’s University - Red Storm
Big East

A megelőző hetet két győzelemmel zárta a Red Storms: előbb csütörtökön (magyar idő szerint pénteken) a Seaton Hall University együttesét győzte le 1–0-ra, majd vasárnap a Creighton University ellen nyert 3–0-ra. Utóbbi mérkőzésen Zsani mesterhármasig jutott.

A jó forma kitartott a héten is, újabb két győzelmet söpört be a St. John’s, ismét csütörtök este (nálunk már péntek éjjel), vasárnap délután ritmusban. A bajnokság alapszakaszának zárómérkőzésén 2–1 nyertek a Villanova University csapata ellen, ezzel bebiztosították negyedik helyüket a rájátszás előtt, amely a 11 csapatos liga első nyolc helyezettjének egyenes kieséses küzdelme. Ennek győztese egyenes ágon jut be az országos rájátszásba, az európai BL-nek megfelelő, 64 csapatos NCAA Tournamentbe.

A bajnokság rájátszásának első próbatételét sikerrel vette a Red Storms: vasárnap 1–0-ra verte az alapszakasz ötödik helyezettjét, a Providence-t.

Zsani ismét kezdő volt mindkét meccsen, és tovább gyarapította góljai, gólpasszai számát: a csütörtöki 52 játékperc is elegendő volt egy gólra és gólpasszra. Ezzel már összesen 16 gólnál és 5 gólpassznál tart, amivel a teljes NCAA góllövőlistájának második helyén áll.

Az alapszakasz lezárultával a Big East ligában már kiosztották az egyéni díjakat. Az országosan kiemelkedő eredményesség nem maradt elismerés nélkül: Zsani az év támadója címet nyerte el és természetesen helyet kapott az év csapatában is.

A rájátszás következő fordulójában, ami már az elődöntőt jelenti, az alapszakasz győztese, a Xavier vár a Vörös Viharra csütörtökön délután, idegenben. Ha sikerrel veszi ezt az akadályt, akkor vasárnap már a döntőt játszatja.

További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kiss Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Blazers
Conference USA

Az előző héten a Blazers hosszabbítás után 1–1-es döntetlent ért el idegenben az UTSA (University of Texas San Antonio) ellen. A folytatásban csütörtökön (magyar idő szerint péntek éjjel) az UTEP (University of Texas El Paso) csapatát fogadták. A mérkőzés a rendes játékidőben 1–1 lett, majd jött az ilyenkor szokásos hosszabbítás. Ennek második részében, annak is még az első percében a Balzers megszerezte a győztes (arany)gólt.

Stella kezdő volt és meccs nagy részében pályán volt: 80 percnyi játéklehetőséget kapott. Négy kísérletéből három kaput is talált, de gólt nem szerzett.

A Blazers az alapszakaszt lezáró győzelmével a C-USA liga nyugati csoportjának harmadik helyén végzett és ezzel bejutott a rájátszásba. Az egyenes kiesés rendszerű rájátszás során az első ellenfelük szerda este az Western Kentucky lesz, akitől az alapszakaszban szűk, 1-0-ás vereséget szenvedtek.

További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

 

Németh Hanna – senior (végzős) – védő/középpályás
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A múlt heti két vereséggel – a pontveszteség nélkül az alapszakaszt megnyerő, országosan jelenleg a 9. helyre rangsorolt Rutgers, majd a második helyezett, országosan 18. Purdue ellen – a Hoosiers pont kicsúszott a nyolccsapatos rájátszásból. Az egyik legerősebb bajnokságnak számító Big Ten ligában elért kilencedik helyük valódi értékét az adja majd meg, hogy a rájátszás győztesén kívül hány további csapat kerül be innen a 64 csapatos országos rájátszásba (NCAA Tournament).

Az Indiana tehát befejezte a szezont, Hannának a Purdue elleni volt az utolsó mérkőzése az NCAA-ben.

További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University – Yale Bulldogs
Ivy League

Az előző héten szombaton Philadelphiába látogattak a Bulldogok, ahol a UPenn (University of Pennsylvania) vendégeként 4–0-ás vereséget szenvedtek. Következő ellenfelük a bajnokságban szintén gyengélkedő, addig mindössze két győzelmet felmutató Columbia. A mérkőzés a Yale számára nem ismeretlen módon alakult: a kiegyenlített játék dacára 3–1-es vereséget szenvedtek.

Rebeka csereként lépett pályára, majd a mérkőzés hajrájában, 50 percnyi játék után, egy kisebb sérülés miatt kellett elhagynia a játékteret.

Az újabb vereséggel a Yale továbbra is az Ivy League sereghajtója. A Bulldogok a héten előbb szerdán este – egy bajnokságon kívüli mérkőzésen – Zágonyi Barbiékat, a St. Francis Brooklyn csapatát fogadják: Bulldgok a Terrierek ellen.  Majd vasárnap délután, a szezon zárásaként a listavezető, országosan is Top20-ban jegyzett Brown következik, szintén hazai környezetben. Az Ivy League egyike azon bajnokságoknak, amelyek nem rendeznek rájátszást, így a héten a Bulldogok számára is befejeződik a szezon.

További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

A megelőző héten a Terrierek egy győzelmet és egy döntetlent értek el, a Mount St. Mary, illetve a Fairleigh Dickinson ellen. Az alapszakasz zárásaként a Wagner csapatát fogadták vasárnap késő délben. A 0–0-ás félidő után a vendégek kerekedtek felül: a kiegyenlített játék ellenére (9-9 kaput eltaláló lövés mindkét oldalon) a St. Francis 3–0-ás vereséget szenvedett.

Barbi ezen a mérkőzésen nem lépett pályára. Csapata az alapszakaszt a 11 csapatos bajnokság hetedik helyén zárta, amivel nem jutott be az (ebben a ligában) négy csapatos rájátszásba. A szezont szerda délután (nálunk már csütörtök éjszaka) a Yale, vagyis Róth Rebekáék ellen zárják, egy ligán kívüli (non-conference) mérkőzéssel.

További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

 

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS