Nemzetközi
Keserédes búcsú a Női Bajnokok Ligájától
2023. szeptember. 09., 12:56
Keserédes búcsú a Női Bajnokok Ligájától
Fotó: FTC-Telekom/archív
A szerdán, az izraeli Kirjat-Gat ellen tizenegyes-párbajban elszenvedett vereség, gyakorlatilag a kiesés után az FTC-Telekom a szlovák Spartak Myjava ellen játszott a kvartett harmadik helyéért. Hamar kiderült, a két bajnokcsapat nincs azonos súlycsoportban – végül hétgólos győzelmet arattak a magyar lányok.

Vágó Fanny több helyen is változtatott a szerdai összeállításon. Ott Eszter helyére Gődér Brigitta került a kezdőcsapatba és Garcia sem kezdett, helyette Nađa Stanović játszott a középpálya jobb oldalán.

Nem kellett sokat várni az első két gólra. Vágó Fanny a 12. és a 24. percben is betalált – a papírforma alapján el is döntve ezzel a mérkőzést. Még a szünet előtt Pusztai Sára növelte tovább a magyar bajnokcsapat előnyét, majd jöttek a cserék, a második félidőre Vágót Garcia, Fenyvesit Diószegi váltotta.

A gólgyártás a második játékrészben is folytatódott, Szabó Viktória és Nađa Stanović találataival, majd Alesia Garcia értékesített büntetőjével a hajrához érve már féltucat góllal vezetett a Fradi. A végeredményt Garcia újabb gólja állította be, a 98. percben.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS