Nemzetközi
Két magyar lány is gólt szerzett az NCAA legutóbbi játéknapjain
2022. október. 19., 10:44
Két magyar lány is gólt szerzett az NCAA legutóbbi játéknapjain
Kiss Stella gólöröme
Kiss Stella győztes meccsen volt eredményes, Stefán Bernadett pedig csapata becsületgólját szerezte az észak-amerikai egyetemi ligák küzdelmeiben. A bajnokságok az alapszakasz végéhez közelednek, így vetünk egy pillantást a tabellákra is.

Árvay Hanna csapata, az ASUN konferenciában szereplő Stetson Hatters egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el az elmúlt héten. Szerdán (magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel) a vendég Austin Peay csapatát múlták felül 3-1 arányban, jórészt a hatékonyabb helyzetkihasználásnak köszönhetően. Míg a “Kalaposok” hét kaput eltaláló próbálkozásából három gól is született, addig a vendégek 13 hasonló kíséreléből csak egy kötött ki a hálóban. Vasárnapra ez a lendület már nem tartott ki: ugyancsak hazai környezetben a Stetson 0-1-re vereséget szenvedett a Lipscomb együttesétől.

Hanna mindkétszer a kezdőben kapott helyet és szinte a teljes mérkőzéseket (86, illetve 84 percet kapva) végigjátszotta.

A Stetson eddig három győzelem mellett egy döntetlent és négy vereséget ért el, ezzel jelenleg a nyolcadik helyen áll a 14 csapatos bajnokságban. Ha ezt a helyezést meg tudja tartani az alapszakasz hátralévő találkozói után, akkor az ASUN konferencia saját, egyenes kiesés lebonyolítású rájátszásában még legalább egy további összecsapás is vár Hannáékra.


Újabb két, országos szinten top csapat ellen lépett pályára a University of Michigan, Farkas Lilyvel a soraiban. A Big10 liga nagyágyúi sajnos megoldhatatlan feladatnak bizonyultak a Michigan számára. Előbb hazai pályán, a jelenleg országosan az 5. helyre rangsorolt Northwestern gárdájával szemben maradtak alul (0-3), majd vendégként kaptak ki ugyanilyen arányban a Penn State egyetem csapatától. Utóbbi együttes erejét jelzi, hogy a tavalyi szezonban az országos rájátszásban a legjobb 16 közé jutottak. 

Lily mindkét meccsen a kezdett és bár csapatát gólhoz nem tudta segíteni, rendkívül aktívan játszott: az 57, illetve 64 pályán töltött perce alatt a Northwestern ellen két, a Penn State ellen egy kaput eltaláló kísérlete volt.

A Michigan egyetlen győzelme melletti két döntetlennel és öt vereséggel jelenleg a 11. helyet foglalja el a tabellán és a hátralévő ellenfelek alapján legalább óriási bravúrra is szükségük lenne ahhoz, hogy a Big10-rájátszást érő nyolcadik helyre odaérjenek.


Két győzelemmel folytatta menetelését a C-USA konferenciában Kiss Stella és a UAB Blazers. Még csütörtökön (magyar idő szerint péntekre virradó éjjel) hazai pályán mértek 2-0 arányú vereséget a Charlotte-ra. Vasárnap pedig a Western Kentucky otthonából távoztak 0-1-es győzelemmel. Míg a csütörtöki mérkőzés a Blazers fölényét mutatta a kapura lövésekben is, addig vasárnap kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a pályán, ami talán még értékesebbé teszi a győzelmet.

Stella csütörtökön a kispadról szállt be, már fél óra után becserélte edzője. Ez pedig jó döntésnek bizonyult: az 50 játékperc alatt Stella mindhárom lövése kaput talált és az egyikből gól is született. A hétközi jó szereplés a kezdő tizenegybe juttatta Stellát vasárnap, amikor már 67 pernyi lehetőséget kapott és bár gólt nem szerzett, csapata három kaput eltaláló kísérletéből kettő az ő nevéhez fűződött.

A Blazers saját bajnokságában még veretlen; hat győzelem mellett két döntetlennel jelenleg a második helyen áll. És bár két nehéz mérkőzés vár rá, a jelenlegi negyedik Louisiana Tech, valamint a listavezető, eddig 100%-os Rice ellen, jó esélye van a négycsapatos C-USA rájátszásba kerülni úgy, hogy kedvező kiemelést is kap.


Bár összességében jó hetet zárt Róth Rebeka és a Yale Bulldogs, továbbra sem lehetnek igazán elégedettek. Egy hétközi, non-conference mérkőzésen azt a Sacred Heartot győzték le 1-0 arányban, akiktől Zágonyi Barbiék szenvedtek 3-0-ás vereséget egy héttel korábban. Szombaton viszont már saját bajnokságukban, az Ivy League-ben léptek pályára a Cornell vendégeként. A házigazdát tavaly pont Rebeka góljával sikerült legyőzni, ez alkalommal azonban, az előző hétvégi forduló eredményéhez hasonlóan, kénytelen volt gól nélküli döntetlennel beérni a Yale. A Bulldogok problémája továbbra is a támadások befejezése: a legutóbbi öt mérkőzésükből négyet kapott gól nélkül fejeztek be, ezeken viszont mindössze két gólt tudtak szerezni.

Rebeka mindkét találkozón kezdő volt; szerdán 70 percet játszott és egy kaput eltaláló lövéssel vétette észre magát, szombaton a teljes meccset végigjátszotta.

A Bulldogok egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a tarsolyukban a 8 csapatos Ivy League negyedik helyéről várják a folytatást. (Az Ivy League csak 2023-tól rendez majd rájátszást.)


Nagyarányú vereségbe szaladt bele a Sun Belt konferenciában Stefán Bernadett és a Southern Miss: a ligájukban az utóbbi évek egyeduralkodó bajnokcsapata, a South Alabama otthonában szenvedtek 8-1-es vereséget. Bár a hazaiak már az első tíz perc után vezettek és újabb tíz perc után pedig már háromgólos előnyben voltak, ezen a ponton még úgy tűnt, hogy Bernadették talpra tudnak állni. A második félidő elején azonban újabb két gólt szereztek a hazaiak és hiába tudott szépíteni a Southern Miss pont Stefán révén, a hazaiak újabb három gólt rámoltak be a hajrában.

Bernadett szokás szerint a kezdőcsapat tagja volt és ezúttal végig is játszotta a találkozót. Egyetlen lövéséből született csapata szépítő – és mint később kiderült: egyetlen – gólja.

A Southern Miss mérlege a Sun Belt ligában egy győzelem mellett két döntetlen és négy vereség, ezzel a bajnokság 7 csapatos nyugati csoportjának sereghajtói, hármas holtversenyben. Mindazonáltal a bajnoki rájátszás elérése, ha nem is lesz könnyű, de nem reménytelen.


Újabb vereséget szenvedett Zágonyi Barbara csapata St. Francis College az NEC konferenciában. A Brooklyn Terriers vasárnap látogatott a Howard otthonába, ahol 1-0-ás félidő után, a második félidő derekán még egyenlíteni tudtak ugyan a Terrierek, de a hazaiak gyorsan megszerzett újabb góljára már nem volt válaszuk.

Barbi kezdőként 41 percet töltött a pályán és ezalatt egy kapura lövésig jutott.

A Terrierek saját bajnokságukban eddig minden mérkőzésüket elveszítették és ezzel az utolsó, 10. helyről helyről várják az utolsó három fordulót. A rájátszást érő 6. hely elérésére még akkor is nagyon csekély az esélyük, ha mindhárom hátralévő mérkőzésüket megnyerik.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS