Nemzetközi
Kiss Stella és Zágonyi Barbara is gólt szerzett az NCAA-ben
2021. október. 12., 21:19
Kiss Stella és Zágonyi Barbara is gólt szerzett az NCAA-ben
Kiss Stella szerezte a Blazers egyetlen gólját a Rice ellen
Újabb mérkőzéseket játszottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó  
St. John’s University – Red Storm
Big East

A megelőző héten a Butler ellen ért el 1–1-es döntetlent a Red Storm, Zsani góljával. Most két mérkőzés is várt rájuk a héten: előbb csütörtökön (magyar idő szerint már pénteken) a Xavier otthonába látogattak, majd vasárnap hazai pályán fogadták a Georgetown csapatát. Mindkét mérkőzés hasonló forgatókönyv szerint zajlott: gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején gólt kapott a Vörös Vihar, az eredmény pedig a későbbiekben már nem változott, így két szoros 1–0-ás vereséggel zárták a hetet., 

Zsani mindkét meccsen kezdő volt és a játékidő nagy részét (79, illetve 76 percet) a pályán töltötte. Ha gólt most nem is szerzett, egy-egy kaput eltaláló lövést feljegyezhettünk a neve mellé mindkét mérkőzésen.

A Vörös Vihar a két vereséggel elveszítette bajnoki veretlenségét: két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel állnak jelenleg bajnokságukban, a Big East ligában. Ezen a héten újabb két mérkőzés vár rájuk: előbb csütörtökön (magyar idő szerint már pénteken) a Marquette University otthonába látogatnak, majd vasárnap hazai pályán játszanak a Providence College ellen.

További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kis Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Blazers
Conference USA

Az előző héten a Blazers a hosszabbításban (aranygóllal) 2–1 arányban gyűrte le a Southern Miss (University of Southern Mississippi) csapatát, idegenben.

Soron következő ellenfelük pénteken (magyar idő szerint már szombaton éjjel) a Rice gárdája volt, ismét idegenben. A rendes játékidő 1–1-es döntetlennel zárult, az aranygólig tartó hosszabbítás rövidre sikeredett: a házigazdák másfél percnyi játék után betaláltak, eldöntve a mérkőzést.

Stella, bár ezúttal csak 29 percet töltött a pályán, ez is elég volt arra, hogy csapata egyetlen gólját megszerezze, és ezen kívül is volt még egy lövése.

A Blazers két győzelemmel és két vereséggel áll a C-USA ligában, ezen a héten pénteken és vasárnap is pályára lépnek: előbb a North Texas University csapatát fogadják (magyar idő szerint szombat éjjel), majd a Middle Tennessee otthonába látogatnak.

További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

 

Németh Hanna – senior (végzős) – védő / középpályás
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A múlt heti – az Ohio State és a Michigan elleni – döntetlenek után a héten a Northwestern University otthonába látogatott a Hoosiers. A péntek esti (magyar idő szerint szombat éjszakai) mérkőzésen az Indiana az első félidő hajrájában, egy szabadrúgást követően szerezte meg a vezetést, amelyet a mérkőzés végig meg is tudott őrizni, így végül 1–0 arányú győzelmet aratott.

Hanna ismét a kezdők között szerepelt és szinte az egész meccsen pályán volt: 89 percet játszott. 

A Hoosiers győzelmével 6 forduló után (3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel) saját bajnokságuk, a Big Ten élmezőnyéhez tapad. A csapat következő ellenfele először szerda este (magyar idő szerint csütörtök éjjel) a Penn State, majd vasárnap a Maryland lesz. Mindkét mérkőzést idegenben játszák majd.

További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University - Yale Bulldogs
Ivy League

Az előző heti, az ősi rivális Harvard ellen hazai pályán elszenvedett 4–0-ás vereség után egy bostoni hétközi non-Conference mérkőzés, majd a hétvégén a szorosan vett bajnokság következő, a Dartmouth elleni hazai mérkőzése várt a Bulldogokra.

A negatív széria folytatódott a Yale számára: bár mindkét meccsen jobban játszottak az ellenfelüknél, az utolsó percekben kapott egy-egy góllal mindkétszer kikaptak. Kedden a Boston University ellen a 85. percig 0-0 volt az állás, ekkor szerzett vezetést az ellenfél, meg is tartva előnyét a lefújásig. Szombaton egy-egy gyors góllal kezdtek a csapatok, már a 8. percben 1–1 állt az eredményjelző táblán. Ezután a Yale fokozatosan átvette a meccs irányítását és a második félidőben óriási mezőnyfölényben futballoztak a hazaiak, ám a kapura igazán nem voltak veszélyesek. Három perccel a vége előtt aztán a vendégek a semmiből, egy gyors kontrát gólra váltva megszerezték a győzelmet.

Rebeka mindkét összecsapáson csereként lépett pályára: a Boston ellen így is 57 percet játszott és egy kapufáig jutott, míg a Dartmouth ellen 30 percnyi lehetőséget kapott. A Bulldogok – annak dacára, hogy a bajnokság előtti esélylatolgatás során sokan a dobogóra várták őket – három meccsből három vereséggel továbbra is az Ivy League sereghajtói.

A csapat szombaton a Cornell University ellen, ugyancsak hazai pályán javíthat bajnoki eredményén.

További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

A megelőző hetet egy idegenbeli vereséggel (Sacred Heart, 3–0) és egy hazai döntetlennel (Howard, 1–1) zárták a Terrierek.

Csütörtökön “névrokonukat”, a philadelphiai Saint Francis University gárdáját fogadták a bajnokság következő fordulójában. A mérkőzés 1–1-es félidő után 2–3 arányú vendég győzelemmel zárult.

Barbi – összesen 61 percet játszva – kezdőként lépett pályára és a 25. percben csapata az ő révén még ki tudott egyenlíteni. Gólja már a harmadik volt a szezonban. A St. Francis – a legtöbb riválisánál eggyel több meccset játszva – vereségével a harmadik helyre csúszott vissza bajnokságában, a Northeast ligában. Következő ellenfelük vasárnap a listavezető Central Connecticut State University lesz. Így Barbiék az egykori ferencvárosi (kókai) csapattárs Rebekáék szomszédságában – persze amerikai viszonyok között értve, hiszen a Yale-től így is 50 km-nyire – lépnek majd pályára.

További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS