Nemzetközi
Könnyes búcsú a Női Bajnokok Ligájától
2021. április. 01., 08:38
Könnyes búcsú a Női Bajnokok Ligájától
Jakabfi Zsanett, a régi harcostárs, Alex Popp vállán könnyezve búcsúzott a nemzetközi női futballtól
Fotó: Sas Gábor
A budapesti Szusza Ferenc Stadionban játszott visszavágón, a Chelsea FC másodszor is legyőzte az UEFA Női Bajnokok Ligájától ezzel a negyeddöntőben búcsúzó VfL Wolfsburgot. A visszavonulását előbb a válogatottól, majd a klubfutballtól bejelentő Jakabfi Zsanettnek – minden bizonnyal – ez volt az utolsó nemzetközi tétmérkőzése.

A 31 éves támadó elképesztően sikeres karrierrel büszkélkedhet, hiszen – a magyar- és német bajnoki címek, országos kupaelsőségek mellett – csapatával kétszer megnyerte a Női Bajnokok Ligáját (2013, 2014), háromszor pedig (2016, 2018, 2020) a döntőig menetelt.

A két csapat második újpesti találkozóján a Chelsea Pernille Harder büntetőből szerzett góljával jutott előnyhöz, amit azután a sokak által a világ jelenlegi legjobb játékosának tartott, ausztrál Sam Kerr duplázott meg. A 3-0-s végeredményt Fran Kirby gólja állította be.

A további mérkőzések közül az Olympique Lyon – PSG összecsapást a címvédő játékosainak koronavírus-fertőzése miatt el kellett halasztani, a Manchester City legyőzte ugyan 2-1-re a Barcelonát, de 4-2-es összesítéssel a katalánok léptek tovább, a Bayern München pedig Malmöben újra legyőzte (1-0) a Rosengardot és kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe, ahol egy-egy francia, spanyol, angol és német gárda küzd majd a döntőbe jutásért.

Az elődöntő (április 24/25. és május 1/2.) párosítása: OL vagy PSG–Barcelona; Bayern München–Chelsea FC.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS