Nemzetközi
Közel állt a bravúrhoz az FK Csíkszereda
2023. május. 02., 08:04
Közel állt a bravúrhoz az FK Csíkszereda
Balázs Eszter két góllal segítette csapatát
Fotó: FK Csíkszereda
Az Európa pályáin szereplő magyar játékosok közül ezúttal a csíkszeredaiakra érdemes fókuszálni, Kollár Péter csapata alaposan megizzasztotta a kolozsvári Olimpiát.

Romániában az FK Csíkszereda remek meccset játszott, sőt a szünetben még vezetett a kolozsvári Olimpia ellen, végül azonban a rutinosabb ellenfél fordított (4–3). Kollár Péter csapatának három gólja közül kettőt Balázs Eszter lőtt.


Németországban a Flyeralarm Női Bundesliga 17. fordulóját játszották a csapatok. A liga 12 csapata alaposan megkeverte a dolgokat, mert a „mieink” közül a Werder Bremen április 2-án meccselt a VfL Wolfsburggal (ami egyébként a Farkasok hétfői Női BL-elődöntője miatt teljesen indokolt), a Bayer 04 Leverkusen pedig a hónap közepén, 15-én játszott gól nélküli döntetlent Essenben. Egyetlen találkozóra került sor vasárnap, ezen az Eintracht Frankfurt 3–3-ra végzett a TSG 1899 Hoffenheimmel és lépett egyet áhított Női BL-rajtjoga felé.


Olaszországban a Fiorentina a mérkőzés végét emberhátrányban játszva, szoros mérkőzésen kapott ki 2 – 1-re a bajnokságot ezzel a három ponttal megnyerő AS Romától – Kaján Zsanett a 74. percben lépett pályára, de a Violák vele sem tudtak egyenlíteni. Az Inter Women szabadnapos volt.

Az alsóházban az US Sassuolo a papírformát igazolva, de a vártnál nehezebben, góljait a 84. és a 86. percben szerezve győzte le a Sampdoriát. Nagy Virág – két társával együtt – a 92. percben állt be.


Svédországban a BK Häcken – még pénteken – 1–0-ra nyert a Norrköping ellen. Zeller Dóra ezúttal nem játszott.


Svájcban nem rendeztek fordulót, a következő hétvégén kezdődik majd a nyolccsapatos, kuparendszerű rájátszás.


Az osztrák másodosztályban újabb győzelmet aratott az FC Südburgenland. Sipos Lilla csapata 2–1-re nyert a LUV Graz juniorjai ellen – a győztes csapat első gólját a magyar támadó lőtte. Az óbéri gárda ezzel a három ponttal már a 7. a tabellán.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS