Nemzetközi
Krisztin Sára góljával aratott meglepetés-győzelmet a Grasshoppers
2021. május. 10., 11:02
Krisztin Sára góljával aratott meglepetés-győzelmet a Grasshoppers
Krisztin Sára nem csak jól játszott, de eredményes is volt a Young Boys lányai ellen
Fotó: KS (archív)
A külföldi bajnokságokban játszó magyarok hétvégéjét körbejáró összeállításunkat rossz hírrel kell kezdeni. Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg nem tudta legyőzni a Bayern Münchent, így a bajorok újabb botlása kellene ahhoz, hogy megvédje elsőségét.

A német női Bundesliga 20. fordulójában, Wolfsburgban találkozott a két éllovas. Miután a vendég Bayern München kétpontos előnnyel érkezett a mérkőzésre, egyszerű volt a képlet: a „Farkasoknak” győznie kell az előzéshez, ahhoz, hogy csak a saját eredményeikre kelljen figyelni az utolsó két fordulóban.

Az első játékrészben a Bayern játszott eredményesebben. Sydney Lohmann góljával előnyt is szereztek a vendégek, a 34. percben. A vFl Wolfsburg futott az eredmény után, de már két gólt kellett volna szereznie a sikerhez. Ebből egy sikerült, Ewa Pajor a 81. percben egyenlített, de az valószínűleg nem lesz elég a zöld-fehérek számára az újabb aranyhoz. Jakabfi Zsanett játszott a mérkőzésen, az utolsó félórára szállt be Fridolina Rolfö helyett.

A bajnokság hajrájában a Bayern a Bayer 04 Leverkusennel és az Eintracht Frankfurttal, két erős, de nem Wolfsburg-szintű ellenféllel találkozik, míg Jakabfiékra az Eintracht Frankfurt, majd – várhatóan – Zsanett utolsó mérkőzésén, otthon az AOL Stadionban a Werder Brement fogadják.

Három magyarral, Csiszár Henriettával, Turányi Lillával és Zeller Dórával a fedélzeten kezdte a mérkőzést a Bayer 04 Leverkusen a kiesés elől menekülő SV Meppen ellen. A Bayer kétszer is vezetett, de a Meppen mindkétszer egyenlíteni tudott. A 2–2-es döntetlen csalódás lehet a leverkuseniek számára, mert ez azt is jelentheti, hogy a bajnokság hajrájában a 4. helyről visszacsúsznak a 6-ra. Igaz, emlékezhetünk rá, nem volt annyira rég, amikor Csiszár Henrietta gólja az utolsó fordulóban tartotta bent a csapatot az élvonalban.

Szép győzelmet aratva, 2–1-re nyert a Werder Bremen az MSV Duisburg ellen. Tóth Gabriella, ahogy szinte mindig, végig a pályán volt.


Svédországban a BK Häcken – otthon Göteborgban – váratlan vereséget (0–1) szenvedett a Nilla Fischert is soraiban tudó Linköpings ellen. A sárga-feketék között a kezdőcsapatban volt Csiki Anna is, aki 60 percet játszott. Nagyjából akkor váltotta őt Elin Rubensson, amikor a Linköpings becserélte magyar származású támadóját, Cornelia Kapocsot.


Svájci lányaink közül Csigi Eszter (FC Basel) továbbra is sérült, Krisztin Sára viszont ott volt a Young Boys elleni idegenbeli győzelemmel (2–1) a forduló meglepetését szolgáltató Grasshoppersben. Sára nem csak „ott volt”, ő szerezte a GC második, azaz győztes találatát.


Portugáliában nem rendeztek bajnoki fordulót a hétvégén, Magyarics Zoé nem lépett pályára, így Európa délnyugati csücskéből arról a hírről számolhatunk be, hogy a Portugál Labdarúgó-szövetség, hivatalos honlapján, nagy cikkben gratulált a Női Magyar Kupát elnyerő Vanessa Marquesnek.


Ausztriában a vártnál feltétlenül nehezebben, de végül négy góllal győzte le a már bajnok SKN Sankt Pölten az FC Südburgenlandot. A hazaiaknál Zágor Bernadett hatvan percet játszott, míg a gól nélküli állást egy órán át tartó vendégcsapatban Fábián Dóra volt végig a pályán.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS