Nemzetközi
Magyar gólok, sikerek Európa futballpályáin!
2022. március. 22., 11:08
Magyar gólok, sikerek Európa futballpályáin!
Csiki Annáék (17) a májusi kupadöntőben a bajnok Rosengarddal szemben védhetik meg kupaelsőségüket
Fotó: Göteborg Post/ Andreas Sandström
Jó hírekről számolhatunk be, a határainkon túl, Európa futballpályáin iparkodó légiósainkra fókuszálva! Pápai Emőke gólokat, Csiszár Henrietta gólt szerzett, Csiki Anna kupadöntőbe jutott, Tóth Gabi „elnyűhetetlen” – de, nézzük részletesebben is!

Svájcban, az AXA Women’s Super League-ben a Grasshoppers az FC Aarau ellen győzött – tulajdonképpen a papírformát igazolva – 3–0-ra. A 35 pontos GC ezzel a három ponttal a tabella harmadik helyén áll, négy ponttal lemaradva az éllovas FC Zürich mögött. A második helyezett Servette – amely a most folyó kiírásban BL-csoportkörös volt – viszont csak egymeccses távolságban van Pápai Emőke és Buzás Kata csapata előtt. Jó volna a szezon végére megelőzni a genfieket, figyelemmel arra is, hogy Svájcnak két BL-induló helye van. A hétvégi mérkőzés „hőse” Pápai Emőke, válogatott támadónk lőtte csapata második és harmadik találatát – az elsőnél az apai ágon magyar Aurelie Csillagtól kapta a gólpasszt.

A svájci élvonal idei szezonjában már 7 gólnál járó Pápai Emőke találatai, a mérkőzés mozgóképes összefoglalója, IDE KATTINTVA tekinthető meg. 


Németországban balszerencsés körülmények között szenvedett verséget a Bayer Leverkusen. A piros-feketék – a kezdőcsapatban Turányi Lillával és Zeller Dórával is –úgy kaptak ki 3–2-re a Freiburgtól, hogy a mérkőzést eldöntő találatot a 92. percben szerezte régi ismerősünk, a szlovák Jana Vojteková. A TSG Hoffenheim – Kocsán Petra nélkül – a VfL Wolfsburg ellen szenvedett 3–0-ás vereséget. A kék-fehérek ezzel "csak" ötödikek a tabellán, a BL-indulást érő harmadik helyért folyó versenyben a Turbine Potsdam 5, az Eintracht Frankfurt 3 ponttal megelőzi őket. Ez nem jó hír, az viszont igen, hogy Petráék "letudták már" a tavaszra a Bayern München és a VfL Wolfsburg elleni meccsüket is, belefoghatnak az üldözésbe. A Werder Bremen – a soraiban természetesen az "elnyűhetetlen" Tóth Gabriellával – az SGS Essen ellen játszott idegenben, a bennmaradásért folyó harcban nagyon értékes, gól nélküli döntetlent.


Svédországban az országos kupa két elődöntőjét játszották a hétvégén. A 4-2-3-1-es felállásban ismét balhátvédet játszó Csiki Anna és csapata a Hammarby ellen győzött, idegenben 2–1-re. (A másik ágon a bajnok Rosengard került be a május 25-i döntőbe.)


Olaszországban, a Serie A-ban nehéz mérkőzés, a mezőny első felét záró Sampdoria elleni találkozó várt Csiszár Henriettáékra. Az Inter Women esélyeshez méltóan, meg is nyerte a találkozót (4–3), de egyáltalán nem volt könnyű mérkőzést. Az első gólt válogatottunk kapitánya szerezte, majd a fordulatos mérkőzésen 3–3-nál még döntetlenre álltak a csapatok. Ekkor szerezte meg Gloria Marinelli az Inter győztes találatát.

A Lazio – Fördős Beatrix csapata – mérkőzése elmaradt a hétvégén, a válogatott csapatunkban nemrég debütált védő nem lépett pályára a hétvégén.

Érdemes kikacsintani a Serie B-re is, mert a másodosztály kapcsán is van jó hírünk. Ploner Szandra egyre inkább a ligában maradásért küzdő Pro Sesto vezére, a szezon végére akár a csapat házi gólkirálya is lehet. A Pro Sesto fontos győzelmet aratva, 2–0-ra győzte le a hétvégén a Romát: Szandi góllal vette ki a részét a sikerből.

Ploner Szandra gólja IDE KATTINTVA látható. 


Ausztriában egymás ellen játszott az SKN Sankt Pölten és a kispadon Nagy Dórával, az FC Südburgenland. Zágor Bernadették – válogatott támadónk kezdett, 83 percet játszott - 3–0-ra győztek és pontelőnnyel vezetik a tabellát - köszönhetően annak is, hogy a 1st Vienna pontokat vett el a második helyen álló Sturm Graz-tól.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS