Nemzetközi
Magyar győzelmek keleten és délen
2023. szeptember. 13., 09:07
Magyar győzelmek keleten és délen
Stefán Bernadett (fehérben) sérüléséből felépülve, jól játszott a hét mindkét mérkőzésén
Fotó: Ole Miss
Róth Rebeka és a Bulldogok kétszer is diadalmaskodtak, Stefán Bernadett és az Arany Sasok kiütéses győzelemmel zárták a hetet az NCAA első osztályában.

Mindkét hazai mérkőzését megnyerte a Yale Bulldogs a múlt héten. Róth Rebeka csapata csütörtökön a Seton Hall együttesét fogadta és a két gárda játékereje közötti különbséghez és a játék képéhez képest szoros, “csak” 2–1 arányú győzelmet arattak.

Vasárnap este – több mint 700 néző előtt – erős ellenfél, a szomszédvár UConn (University of Connecticut) ellen léptek pályára. Dacára annak, hogy ezen a meccsen nem játszottak jól, az első félidőben szerzett egygólos előnyt óriási küzdelemben meg tudták tartani és ezzel fontos skalpot szereztek.

Rebeka mindkét találkozót a kezdéstől a lefújásig végigjátszotta; az idei szezonban az eddigi hat mérkőzésen 21 perc híján végig a pályán volt.


A keleti partot elhagyva egyből Mississippi felé vesszük az irányt, ahol csütörtökön Stefán Bernadett és a Southern Mississippi az NCAA első osztályának egyik legerősebb csapatát, az országos rájátszásban tavaly egészen az elődöntőig menetelő Alabamát fogadta. A vendégek viszonylag gyorsan, már az első félidő közepére kétgólos előnyre tettek szert, de az Arany Sasok – még ha erejükből gólszerzésre nem is futotta – eredményesen védekezve több találatot már nem engedélyeztek nagynevű ellenfelüknek.

Vasárnap azután a Nichols elleni találkozón végre kiszakad a hazai gólzsák: Bernadették már bő tíz perc után 3–0-ra vezettek, még a szünet előtt tovább tudták növelni az előnyüket, majd a második félidőben újabb két gólt rámoltak be a vendégek kapujába, így kialakítva a 6–0-ás végeredményt.

Bernadett, kisebb sérülésből visszatérve, az Alabama ellen csereként lépett pályára, de így is 48 percnyi játéklehetőséget kapott. A vasárnapi meccsen már ismét a kezdőben volt, 70 percet töltött a pályán és egy kaput eltaláló lövéssel vétette észre magát.


Floridában továbbra is várat magára a Stettson Hatters és Árvay Hanna szezonbeli első győzelme. A Kalaposok egyetlen mérkőzést vívtak a héten: vasárnap a Coastal Carolina University otthonába látogattak és sima 3–0-ás vereséget szenvedtek. Az egyetlen jó hír az, hogy Hanna továbbra is folyamatosan játékban van, ezt a meccset is végigjátszotta.


Utolsó állomásunk Kalifornia, ahol Mislai Fruzsina csapatára, a CSUN-ra (California State University) két nehéz mérkőzés is várt. Előbb csütörtökön az Idaho együttesét fogadták, és már szinte a középkezdésből rögtön is gólt is kaptak, majd 0–3-as félidő után 1–5 arányú vereséget szenvedtek.

Vasárnap talán az elképzelhető legnehezebb ellenfél látogatott a Matadorokhoz: a College Cup birtokosa, vagyis az NCAA első osztályának bajnoki címvédője, számos NWSL-játékos és amerikai válogatott egykori csapata, a UCLA (University of California, Los Angeles) volt az ellenfél. Az igazi sztárcsapat ellen, 700-nál is több néző előtt, a házigazdák derekasan helytálltak és az első félidő hajrájáig meg tudták óvni kapujukat a góltól. Végül (0–1-es félidő után) 0–3 arányban szenvedtek vereséget az idei idényben is országos szinten az egyik favoritnak számító UCLA-től. Fruzsina egyik mérkőzésen sem lépett pályára, reméljük hamarosan lehetőséget kap a bemutatkozásra.


A folytatásban ezen a héten a Hawai-ra látogató Fruzsináék, a South Alabama együttesét fogadó Bernadették, valamint a Jacksonville-ben pályára lépő Hannáék számára is megkezdődnek a saját bajnokságuk küzdelmei. Rebeka és Bulldogok számára viszont csak a jövő héten indul az Ivy League: ők ezen a héten New Yorkba, Kaján Zsanett egykori csapatához, a St. John’s-hoz látogatnak.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS