Nemzetközi
Már biztos, hogy Fábián Dóra csapata bennmarad az osztrák élvonalban
2021. május. 24., 16:24
Már biztos, hogy Fábián Dóra csapata bennmarad az osztrák élvonalban
Fábián Dóra (középen) a következő évben is az osztrák élvonalban játszhat
Fotó: facebook/Fábián Dóra
Ezen a héten is Ausztriában érdemes kezdeni a külföldön játszó magyar játékosokra fókuszáló összeállításunkat. De jó hírek érkeztek Svédországból és Svájcból is.

Az utolsó előtti fordulót játszották a csapatok az osztrák női élvonalban. Az nem kelt különösebb meglepetést, hogy a bajnok SKN Sankt Pölten a hétfőre halasztott találkozóján 5–0-ra nyerni tudott az SV Horn ellen, sokkal izgalmasabb a forduló előtt még a bajnoki tabella utolsó helyén, kieső pozicióban állt FC Südburgenland bravúrja.

Az óbéri gárda nagy küzdelemben, szoros csatában nyert 3–2-re a stabil középcsapatnak számító Bergheim ellen, és ezzel biztosította a helyét a 2021–2022-es osztrák női Bundesligában is. (A Südburgenland jelenleg 13 ponttal 7., 8. a szintén 13 pontos Wacker Innsbruck, de ami fontosabb: a 9. helyen álló SV Hornnak 11, a sereghajó Altenmarktnak 10 pontja van. Miután az utolsó fordulóban utóbbi két csapat egymás ellen játszik, valamelyiknek biztosan kevesebb pontja lesz, mint 13.) Az FC Südburgenland magyarjai közül ezúttal Fábián Dóra játszott, 77 percet.


Németországban a VfL Wolfsburg „hozta a kötelezőt”, 3–2-re nyert Frankfurtban az ellen az Eintracht ellen, amellyel majd a következő hétvégén a kupadöntőben is találkozik. Jakabfi Zsanett az utolsó tíz percre állt be, a svéd Fridolina Rolfö helyett.

Rossz hír viszont, hogy a Bayern München is nyert, méghozzá 4–0-ra a Leverkusen vendégeként, így a június 6-i, utolsó forduló előtt a kétpontos hátrányban levő „Farkasoknak” inkább csak matematikai esélye van arra, hogy megelőzzék az egyébként szintén az Eintracht ellen játszó Bayernt.

A Bayer 04 Leverkusenben mindhárom magyar a kezdőcsapatba került, Turányi Lilla végig is játszotta a mérkőzést, Zeller Dóra 87, a nyáron távozó Csiszár Henrietta ezúttal 70 percet kapott.

Még egy magyarról nem esett szó, Tóth Gabrielláról. Ahogy szinte mindig, ezúttal is 90 percig a pályán volt, de ő sem tudta megakadályozni a Werder Bremen 2 – 0-s vereségét a Turbine Potsdam ellen.


Svájcban sokan figyeltek Krisztin Sára csapata, a GC mérkőzésére. Sára ezúttal kivételesen nem játszott, kispadozott, ott volt viszont a pályán az az Aurélia Csillag, akit korábban is emlegettünk már. A 18 éves támadó svájci korosztályos válogatott, tehetséges, ügyes futballista. A Grasshoppers egyébként a Servette ellen játszott gól nélküli döntetlent. A GC mégis csak a listavezetőtől vett el pontokat, a Servette pedig a Zürichben szerzett egy ponttal megnyerte a bajnokságot.


Svédországban a BK Häcken magabiztos győzelemmel abszolválta a hétvégét. A bajnokcsapat 3–0-ra nyert az Eskilstuna United ellen. Csiki Anna a hajrában állt be, tíz percet játszott az egyelőre a Rosengård mögött ötpontos hátrányban, a tabella második helyén álló göteborgi csapatba.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS