Nemzetközi
Megkezdődtek az NCAA első osztályának küzdelmei az Egyesült Államokban
2023. augusztus. 31., 09:39
Megkezdődtek az NCAA első osztályának küzdelmei az Egyesült Államokban
Róth Rebeka csapata, a Yale Bulldogs, hátrányból fordítva nyerte meg első hazai bajnokiját
Fotó: yalebulldogs.com
Róth Rebeka és Stefán Bernadett is győzelmet ünnepelhetett vasárnap. Árvay Hanna és Mislai Fruzsina csapatai még nem találták a ritmust az első néhány fordulóban. Heti beszámolónk a magyar érdekeltségű csapatok eredményeiről, a magyar lányok szerepléséről.

Néhány felkészülési meccset követően az egyetemi versenyrendszer csapatai augusztus második felében már non-conference, azaz a saját bajnokságukon kívüli, de már hivatalos tétmérkőzéseket játszottak.

A keleti parton, Connecticutban kezdjük a heti amerikai körutat. Róth Rebeka és a Yale Bulldogs két mérkőzésen van túl. A szezonnyitón, idegenben, gól nélküli első félidő után játszottak egy 2-2-es döntetlent a Sacred Heart ellen. Első hazai találkozójukon viszont 500 néző előtt, 0-1-es hátrányból fordítva, 2-1-re legyőzték a University of Massachusetts gárdáját.

Rebeka mindkét meccsen a kezdőben volt; az elsőn 87 percet töltött a pályán, a másodikat végigjátszotta és belső középpályásként a Yale mindkét góljához vezető akcióban szerepet vállalt.

Maradva az atlanti partvidéken, Florida a következő állomásunk. A Stettson Hatters idénye rosszabbul sajnos nem is kezdődhetett volna: Árvay Hanna csapata négy mérkőzést vívott eddig, és mindannyiszor vesztesként hagyták el a játékteret. Az első három, hazai mérkőzésük mérlege: 0-3 a University of Miami, 2-3 az Air Force és 1-5 a Charleston Southern University ellen. Az igazi keserű pirula még csak ezután, az első idegenbeli összecsapáson következett: a Kalaposok 8-0 arányban szenvedtek vereséget a University of Florida otthonában.

Öröm az ürömben, hogy Hanna továbbra is minden meccsen kezd és a mérkőzés nagy részét a pályán tölti. A Charleston elleni mérkőzést teljes egészében végigjátszotta és egy lövést is feljegyezhettünk a neve mellé.

Mississippi felé vesszük az irányt, ahol Stefán Bernadett és Southern Mississippi felemás rajtot vett. Az Arany Sasok két idegenbeli vereséggel kezdtek: 2-0 az Ole Miss (University of Mississippi), illetve 4-1 az országosan is jegyzett LSU (Louisiana State University) otthonában. Az első hazai mérkőzés meghozta az első győzelmet is: a Mississippi Valley State egyetem csapatát győzték le 2-1 arányban.

Bernadett az első két alkalommal kezdőként lépett pályára és az Ole Miss ellen egy kapura lövésig jutott. A harmadik, a győztes meccsen csereként kapott lehetőséget - mindhárom eseteben a találkozó több mint felét a játéktéren töltve.

Utolsó állomásunk Kalifornia, itt a CSUN rajtja sem sikerült fényesre. Mislai Fruzsina csapata, a Matadorok három vereséggel és egy döntetlennel kezdte az őszt. Két szoros, 0-1-es hazai vereség (a Portland és a Loyola Marymount University) között játszottak Las Vegasban egy 0-0-ás döntetlent, majd immár ismét hazai pályán újra vereség következett, a Pepperdine elleni 0-2-vel.

Fruzsina eddig csak a szezon előtti felkészülési mérkőzéseken kapott lehetőséget, mindkét meccsen fél félidőt lehetett a pályán. Tétmérkőzésen való bemutatkozása még várat magára.

A folytatásban ezen a héten a Bullldogok és a Matadorok is Seattle-i portyára indulnak. Rebeka és Fruzsina, ha egymással nem is, de ugyanazon ellenfelekkel fognak farkasszemet nézni: a Seattle University, valamint az országosan is jegyzett University of Washington várnak rájuk egy-egy csütörtöki (magyar idő szerint péntek hajnali), illetve vasárnapi összecsapáson.

Amennyiben a floridai időjárás nem szól közbe, a hét második felében Hannáék csütörtökön a Florida International ellen idegenben próbálják megszerezni első idei győzelmüket, majd vasárnap a Green Bay-t fogadják. Ugyanezeken a napokon Bernadettre és az Arany Sasokra egy Northwestern State elleni hazai, majd egy Georgia elleni idegenbeli meccs vár.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS