Nemzetközi
Megnyerte első hazai bajnokiját az FK Csíkszereda
2023. szeptember. 05., 11:22
Megnyerte első hazai bajnokiját az FK Csíkszereda
Magyarics Zoé lőtte a csíkiek első gólját
Fotó: FK Csíkszereda
Még mindig van két hetünk a német és az olasz női élvonal rajtjáig, így azután ezúttal is csak „rövidített” körsétát tudunk tenni Európa futballpályáin. Svájcból indulunk, ahol a zürichi Grasshoppersben Pápai Emőke visszakerült oda, ahova való: a kezdőcsapatba. Buzás Kata is kezdett az Aarauban, úgy tűnik, stabil helye lesz új csapatában.

A GC számára nem úgy sikerült a bajnoki rajt, ahogy a „Szöcskék” szerették volna, de a második fordulóban, a Luzern ellen már meglódult a kék-fehérek szekere. Gól nélküli első félidő után, a GC Klaudia Lefeld góljával szerzett előnyt, majd a folytatásban a horvát Ella Ljuština duplázott, előbb tizenegyesből, illetve Liliane Schertenleib is gólt rúgott. Ide kattintva látható a találkozó összefoglalója, érdemes a tizenegyes előtti akciót nézni, Emőke harcolta ki a lehetőséget.

Az Aarau az első két fordulóban a liga legerősebb csapatával játszott, előbb az FC Zürichhel, most a hétvégén pedig a Servette-tel. A genfiek nyertek 3–0-ra, de ez nem meglepetés, a BL-indulónak erősebb csapata van. Számunkra az a fontos, hogy Buzás Kata mindkét találkozón kezdett, jó helyen van és talán egy új alternatívát kínál Margret Kratz-nak a védelemben. Ennek a mérkőzésnek is megnézhetjük az összefoglalóját.

Ausztriában Németh Loretta csapata, a First Vienna a címvédő, ebben a szezonban is favoritnak számító SKN Sankt Pöltennel találkozott. A 111 néző előtt játszott mérkőzésen a bécsiek 1–0 után még tudtak egyenlíteni, de a második félidőben jobb volt, 5–1-re nyert a bajnok. Bánfi Gréta csapata, a Neulengbach az FC Bergheim vendégeként nyert 4–1-re. A fiatal magyar játékos a keretben volt, de még várnunk kell bajnoki bemutatkozására.

Az osztrák másodosztályban az FC Südburgenland simán, 4–0-ra nyert az SV Horn ellen. Mindkét magyar, Rozmis Gabriella és Sipos Lilla is kezdett, sőt végig is játszották a mérkőzést. A női Bundesliga II-ben két forduló után három csapat százszálalékos – közülük az egyik az óbéri gárda.

A román Szuperligában az FK Csíkszeredának ezúttal nem 14, csak 11 ellenféllel kellett hadakoznia. Kollár Péter csapata nyert (5–2) a Banat Girls ellen. Az első találatot Magyarics Zoé lőtte, majd Herczeg Andrea duplázott, a folytatásban pedig Mezőssy Melánia és Szőke Eszter is eredményes volt.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS