Nemzetközi
Mind a hat magyar lány kezdett csapatában az NCAA hétvégi fordulóiban
2022. október. 26., 10:26
Mind a hat magyar lány kezdett csapatában az NCAA hétvégi fordulóiban
Farkas Lily folyamatosan jó teljesítményt nyújtott a michigani egyetem csapatában
Fotó: University of Michigan
Farkas Lily és Róth Rebeka is győztesen hagyhatta el a játékteret, de a másik négy magyar lány is kezdő volt a hétvégén az észak-amerikai egyetemi ligákban. Kiss Stelláék helye már biztos a C-USA rájátszásban, és Stefán Bernadett is odaérhet még csapatával a Sun Belt liga rájátszásába.

Két vesztes meccsel zárta az alapszakasz kűzdelmeit Árvay Hanna csapata, az ASUN konferenciában szereplő Stetson Hatters. Előbb szerdán, hazai pályán maradtak alul 1–3 arányban az FGCU (Florida Gulf Coast University) együttesével szemben, majd vasárnap idegenben szaladtak bele egy, a félidei 0–0-hoz képest váratlan különbségű, 6–1-es vereségbe a Kennesaw State vendégeként.

Hanna mindkét alkalommal a kezdőben kapott helyet. A szerdai mérkőzést végigjátszotta és két kapura lövéséből az egyik a hálóban kötött ki. Vasárnap 72 perc alatt egy lövésig jutott.

A Kalaposok három győzelem mellett egy döntetlent értek el, és hatszor voltak kénytelenek vesztesként elhagyni a játékteret. Legutóbbi két vereségükkel visszacsúsztak a 14 csapatos bajnokság tizedik helyére, így nem sikerült beverekedniük magukat a nyolccsapatos bajnoki rájátszásba.


Két váratlan eredményt is hozott a Big10 liga alapszakaszának utolsó két játéknapja a University of Michigan számára. Farkas Lilyék szerdán meglepetésre 3–2-re legyőzték a Rutgers gárdáját. A vendégek, akik a Big10 egyik top csapatának számítanak, országosan is jegyzett eredményekkel, e vereséggel le is csúsztak az alapszakasz dobogójátról. Vasárnap ellenkező előjelű meglepetés született: Németh Hanna egykori csapata, a tavaly óta jelentősen visszaesett Indiana tudta megszerezni első bajnoki győzelmét vendégként (0–1). 

Lily mindkét meccsen a kezdett és bár csapatát most sem tudta gólhoz segíteni, ismét rendkívül aktívan játszott: a 68, illetve 66 pályán töltött perce alatt a Rutgers ellen négy, az Indiana ellen két lövéssel vétette észre magát.

A múlt héten azt írtuk, hogy a Michigannek óriási bravúrra is szüksége lenne ahhoz, hogy a Big10 rájátszásába jutáshoz szükséges 8. helyre odaérjenek. Nos, a Rutgers elleni bravúr össze is jött, viszont egyrészt az Indiana elleni vereség, másrészt a riválisok eredményei miatt végül nem sikerült a rájátszásba jutni. A Michigan, két győzelme melletti két döntetlennel és hat vereséggel, a 12. helyen zárta az idei szezont.


Megszakadt Kiss Stella és a UAB Blazers győzelmi sorozata a C-USA konferenciában vasárnap, amikor a Louisiana Tech otthonában, egy kiegyenlített mérkőzésen szenvedett szoros, 2-1 arányú vereséget. 

Stella ismét a kezdőcsapatban kapott helyet és 62 percnyi játéklehetőséget kapott.

A saját bajnokságában elszenvedett első vereség dacára, hat győzelmével és két döntetlennel, a Blazers maradt a második helyen. Az alapszakasz utolsó fordulójában a bajnokságban eddig 100%-os, az alapszakaszt már biztosan nyerő Rice-t fogadják. Stelláék már biztos résztvevői a négyes rájátszásának: számukra az utolsó kör tétje a második hely megőrzése, a kedvező kiemelés érdekében is.


Nyögvenyelős mérkőzésen aratott győzelmet a Yale Bulldogs: Róth Rebekáék szombaton vendéglátóként 1–0-ra múlták felül a University of Pennsylvania csapatát. Bár a korábbi hetekhez képest kevesebb gólhelyzet dolgoztak ki a Bulldogok, ebből most egyet sikerült értékesíteni – miközben már sorozatban a negyedik meccset hozták le kapott gól nélkül. 

Rebeka helye a kezdőben továbbra is megkérdőjelezhetetlen és szokás szerint mind a 90 percet végigjátszotta.

A Bulldogs újabb győzelmével megtartotta negyedik helyét a 8 csapatos Ivy League-ben. A folytatásban a közvetlen rivális, jelenleg harmadik Columbiát fogadják szombat délután (magyar idő szerint este) az utolsó előtti fordulóban. Az Ivy League a 2023-as szezontól vezeti majd be az alapszakasz utáni rájátszást.


Egy szoros vereséggel és egy bravúros döntetlennel folytatódtak a Sun Belt konferencia küzdelmei Stefán Bernadett és a Southern Miss számára. Még csütörtökön a vendég Appalachian State együttese győzte le őket minimális különbséggel (0–1), majd vasárnap az egyik éllovas, az Arkansas State otthonában harcoltak ki 2–2-es döntetlent. Az Arany Sasoknak mindkét találkozón sokkal több lehetőségük volt, de a győzelem egyik meccsen sem jött össze.

Bernadett ugyancsak kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból és ezúttal mindkét találkozót végig is játszotta.

A Southern Miss a Sun Belt liga 7 csapatos nyugati csoportjában, másodmagával holtversenyben, az utolsó helyen áll. A bajnoki rájátszásba jutáshoz azonban még a saját kezében van a sorsa; az alapszakasz utolsó fordulójában a jelenleg negyedik helyen álló Louisianát fogadják.


Nem tud magára találni Zágonyi Barbara csapata, a St. Francis College. Az NEC konferenciában szereplő Terrierek újabb két szoros vereséget szenvedtek múlt héten. Csütörtökön a „névrokon”, pennsylvaniai St. Francis gárdáját fogadták és kaptak ki 0–1-re, majd vasárnap a Stonehill vendégeként maradtak alul ugyanilyen arányban.

Barbi a kezdőbe került mindkét találkozón, és míg az elsőt végig is játszotta, a másodikon is 86 percet töltött a pályán.

A Terrierek saját bajnokságukban eddig minden mérkőzésüket elveszítették és ezzel az utolsó, 10. helyről várják az NEC utolsó fordulóját. A rájátszást érő 6. hely elérésére sajnos már matematika esélyük sincs.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS