Nemzetközi
Minden Bundesliga-játékosunk csapata győzött!
2021. október. 19., 14:22
Minden Bundesliga-játékosunk csapata győzött!
Zeller Dóráék csapata, a Bayer 04 Leverkusen, egyelőre BL-résztvevő helyen áll!
Fotó: Bayer 04 Leverkusen/via Twitter
Ezen a héten is Németországban érdemes kezdeni az Európa pályáin iparkodó légiósaink legutóbbi mérkőzéseiről beszámoló összeállítást. A Frauen Bundesligából a meglepetések fordulóját játszották, kikapott a Bayern München és a VfL Wolfsburg is! A körkép elejére a TSG 1899 Hoffenheim mérkőzése kívánkozik, függetlenül attól, hogy a továbbra sem teljesen egészséges Kocsán Petra nem tudott játszani.

Gábor Gallai csapata a VfL Wolfsburg ellen győzött 2–1-re. A Bayer 04 Leverkusenben a sérült Turányi Lilla nem játszhatott, Zeller Dóra igen, részese volt az SC Freiburg elleni idegenbeli győzelemnek. Jó hétvégénk volt Németországban, a 90 percet végigjátszó Tóth Gabi csapata, a Werder Bremen is nyert, az SGS Essen ellen. Az előző bajnokság arany- és ezüstérmesének veresége tömörebbé tette az élmezőnyt. A Bayernnek, a Bayer Leverkusennek és a münchenieket legyőző Eintracht Frankfurtnak 15-15, a VfL Wolfsburgnak és a Hoffenheimnek 13-13, a Turbine Potsdamnak 12 pontja van a 6. forduló után.


Svédországban Csiki Anna továbbra is sérült. Csapata, a BK Häcken gólnélküli döntetlent játszott az AIK Solna ellen, így a hátránya már 7 pont a listavezető Rosengårddal szemben.


Hollandiában az Alkmaar VV győzött, 3–1-re a PEC Zvolle ellen. Papp Dorka nem volt a keretben.


Olaszországban, az Inter fontos győzelmet (1–0) aratott az AS Roma ellen. Csiszár Heni végigjátszotta a mérkőzést a hat forduló után a tabella negyedik helyén álló csapatban. A Lazio, Fördős Beatrixszel a fedélzeten, a hétvégén kupamérkőzést vívott, 1–1-es döntetlent játszott a Brescia ellen.


Svájcból jó hírek érkeztek Pápai Emőkéről, aki a sérüléséből felépülve, stabil helyet vívott ki magának a Grasshoppers kezdőcsapatában. A GC 2–0-ra győzött idegenben, Genfben a BL-csoportkörös Servette ellen. A csapat második gólját, a 90. percben, Emő szerezte!


Ausztriában a hét (az ősz?) szenzációja, hogy az SKN Sankt Pölten nem fogja százszázalékos teljesítménnyel megnyerni a bajnokságot. A címvédő, 200 néző előtt, „csak” 1–1-es döntetlent játszott a tabella második helyén álló Sturm Graz vendégeként. Zágor Bernadett a mérkőzés utolsó húsz percére lépett pályára. A Südburgenland továbbra is nehéz helyzetben van. Az óbériek ezúttal az Altenmarktól kaptak ki 5–0-ra és 1 ponttal sereghajtók. Fábián Dóra kezdett, de 20 perc után le kellett sajnos cserélni, míg Nagy Dóra az utolsó 12 percre lépett pályára.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS