Nemzetközi
Minden magyar a pályán volt az NCAA-ben
2022. október. 06., 08:51
Minden magyar a pályán volt az NCAA-ben
Farkas Lily a michigani Wolverines ásza
Fotó: mgoblue.com
Gólt ezúttal nem szereztek, de minden magyar játékos a pályán volt az NCAA első osztályának hétvégi játéknapjain.

A Floridában tomboló hurrikán miatt a hétvégén elmaradt Árvay Hanna (Stetson Hatters) mérkőzése az ASUN konferenciában. A “Kalaposok” a Florida Gulf Coast University együttesét fogadták volna.


A csehek ellen készülő A-válogatott keretből végül kimaradó Farkas Lily csapatára, a University of Michiganre két idegenbeli találkozó várt a Big10 ligában a hétvégén. A Wolverines csütörtökön Minneapolisban, a University of Minnesota otthonában győzött 1-0 arányban. Vasárnap pedig a University of Iowa vendégeként ért el 1-1-es döntetlent. 

Lily mindkét mérkőzés nagy részén játszott: csütörtökön kezdőként, vasárnap csereként 66, illetve 68 percet töltött a pályán és két-két kaput eltaláló lövésig jutott.


Texasi mérkőzésekkel folytatódott a C-USA konferencia Kiss Stella és a UAB Blazers számára. Csütörtökön El Pasóban, a University of Texas helyi egyeteme (UTEP) elleni 1-0-ás győzelemmel kezdődött a mini turné. A hét utolsó napján a North Texas gárdájával szemben értek el gólnélküli döntetlent.

Stellára mindkét találkozón egyaránt 24-24 percet töltött a pályán, csereként.


Az előző heti értékes győzelem után egy – arányát tekintve mindenképpen váratlan – vereségbe szaladt bele szombaton a Yale Bulldogs. Róth Rebekáék az Ivy League idei toronymagas esélyeséhez, az ősi rivális Harvardhoz látogattak és 6-0 arányban maradtak alul. A házigazdák, soraikban az izlandi válogatott Aslaug Gunnlaugsdottirrel, már a 3. percben vezetést szereztek és végig dominálva esélyt sem adtak az ezen az estén nem túl harapós formában játszó Bulldogoknak.

Rebeka végigjátszotta a mérkőzést, de csapatához hasonlóan, előző heti kiemelkedő teljesítményét ezúttal nem tudta megismételni. 


Ugyancsak vesztesként volt kénytelen elhagyni a pályát szombaton Stefán Bernadett, miután csapata a SouthernMiss házigazdaként szenvedett szoros, 0-1-es vereséget a Texas State University gárdájától a Sun Belt ligában. 

Bernadett szokás szerint a kezdőcsapatban kapott helyet, 75 percet töltött a pályán és egy kaput eltaláló lövésig jutott.


Sajnos nem szakadt meg a St. Francis College rossz sorozata az NEC konferenciában. A Brooklyn Terriers, soraiban Zágonyi Barbarával, újabb két vereséget szenvedett: csütörtökön hazai pályán a Central Connecticut State University győzte le őket (0-1), majd vasárnap immár idegenben maradtak alul a Wagner University otthonában kaptak ki (4-2).

Barbi, bár az első találkozón a kezdőben kapott helyett, csak 25 percet töltött a pályán. A hétvége második mérkőzésén csereként lépett pályára, és ugyan csak 12 percnyi lehetőséget kapott, egy kaput eltaláló lövést így is feljegyezhettünk a neve mellé.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS