Nemzetközi
Most a Fiorentina dobogós a női Serie A-ban
2023. január. 23., 14:42
Most a Fiorentina dobogós a női Serie A-ban
A női Serie A magyar játékosai közül a hétvégén Nagy Virág töltötte a legtöbb időt a pályán.
Fotó: US Sassuolo
Az európai női labdarúgó-bajnokságok közül az olasz a legfrissebb, a női Serie A-ban már január közepén pályára léptek a csapatok. A mostani hétvégén a magyar játékosokat is soraiban tudó klubok közül a Fiorentina szerepelt a legjobban, 1–0-ra győzött a Nagy Virágot is pályára küldő Sassuolo Femminile vendégeként.

A Fiorentina – amelyben Kaján Zsanett épp úgy csereként, a második félidőben lépett pályára, mint az ellenfélnél a szünetben beállt Nagy Virág – a rutinos Laura Agard szabadrúgásból lőtt találatával szerezte meg a három pontot. A lilák – miután az év első futballhétvégéjén beleszaladtak egy súlyos vereségbe a jelenlegi legjobb olasz csapat, az AS Roma ellen – javítottak és a tabellán, az Inter Woment megelőzve felléptek a harmadik helyre.

Az Inter 1–1-es döntetlent játszott a Comóval – a papírforma alapján a milánói szurkolók ennél többre számíthattak. A mieink közül Csiszár Henrietta a hajrában állt be, Fördős Beatrix ezúttal nem kapott lehetőséget.

A másodosztályban a Cesena 3–1-re nyert a Tavagnacco ellen – Ploner Szandra végigjátszotta a mérkőzést és továbbra is jó formával járul hozzá ahhoz, hogy a Cesena harcban áll a Serie A-ba jutásért. Bár a fekete-fehérek jelenleg „csak” a hatodikak, 29 ponttal, a hátrányuk mindössze egymeccses, hárompontos a listavezető Lazio Womennel szemben.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS