Nemzetközi
Nem sikerült a BL-bravúr a skót bajnok ellen
2022. augusztus. 18., 23:06
Nem sikerült a BL-bravúr a skót bajnok ellen
Becsülettel küzdött az FTC-Telekom Kateriniben, de a Rangers jobbnak bizonyult a magyar bajnoknál
Fotó: Rangers FC
Nem sikerült a bravúr, a korábbi évekénél lényegesen nehezebb sorsolást kapó FTC-Telekom a skót bajnok Rangers FC-től vereséget szenvedve, az első mérkőzés után kiesett a Női Bajnokok Ligájából. A csapatra vasárnap még egy mérkőzés vár Kateriniben, a walesi Swansea FC elleni találkozó tétje azonban „csak” a jobb koefficiens megszerzése.

Vágó Fanni – a hivatalos, az UEFA-nak leadott – taktikai rajz szerint a 4-3-3-as felállást választotta a skót bajnokcsapat ellen. Hanna Barkert visszarendelte jobbhátvéd posztra, fokozva ezzel a Bíró Barbara előtti védelem sebességét és Csigi Eszter, illetve Papp Luca mellett Németh Diána került vég a kvartettbe. A középpályán Csányi Diána, Fenyvesi Evelin és Pusztai Sára iparkodott, míg a támadó-trojkát Biljana Bradics, Vágó Fanni és Szabó Viktória alkotta.

Az első tíz percben az FTC-Telekom játszott némi fölényben. Gólt azonban – bár többször is csak centik hiányoztak a jó befejezéshez – nem sikerült lőni. A 12. percben, egy jobb oldali bedobás után Csigi Eszter a büntetőterületen belül lerántotta Kayla Mccoyt-t, aki nem is pazarolt túl nagy energiát arra, hogy talpon maradjon. A megítélt tizenegyest a nyári Európa-bajnokságon (igaz, akkor még a svéd AIK Solna játékosaként) is látott finn Jenny-Julia Danielsson lőtte az ellenkező irányba vetődő Bíró Barbara kapujának bal oldalába.

A gólt követően a skótok kerültek egy rövid időre fölénybe, majd kiegyenlítődött a játék képe. A Jurgita Mačikunytė, a litván játékvezető a Szabó Viktória elleni szabálytalanságért ítélhetett volna újabb tizenegyest, de a Fradinak a mérkőzésnek ebben a periódusában több más veszélyes lehetősége is volt – sajnos gól nélkül.

A Rangers a fordulás után szinte azonnal növelni tudta az előnyét, a 48. percben szépet felépített támadás végén ismét Danielsson lőtte a magyar kapuba a labdát. Még 0–2-nél sem veszett el azonban minden remény, különösen azután nem, hogy a 69. percben az angol Shameeka Fishley szép megmozdulását megkoronázva szépített.

A Fradinak húsz perce maradt az egyenlítésre, a „túlélésre”… Hiába támadott azonban az utolsó percekre hátul kissé ki is nyíló magyar bajnok, nem sikerült egyenlíteni, sőt a lefújás előtti nem sokkal az éppen Danielsson helyére beállt Brogan Hay növelni is tudta a kékek előnyét.

3–1-re nyert a Rangers FC, ezzel az FTC-Telekom elveszítette esélyét a mini-torna megnyerésére, a következő fordulóba jutásra. A lányok vasárnap a házigazda PAOK-tól 2–0-ra kikapó walesi Swansea City ellen lépnek pályára.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS