Nemzetközi
Nem sikerült a nagy álom, a Vllaznia jutott tovább a Női Bajnokok Ligájában
2021. augusztus. 20., 22:45
Nem sikerült a nagy álom, a Vllaznia jutott tovább a Női Bajnokok Ligájában
Gól nélküli százhúsz perc után, a tizenegyes-párbajban az albán lányok bizonyultak jobbnak, ők jutottak be a kupasorozat legjobb 28 csapata közé
A Női Bajnokok Ligája első fordulójának selejtező mini-tornáján az FTC-Telekomnak a lengyel Czarni Sosnowiec legyőzése után, az albán bajnok KFF Vllaznia ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. Nem sikerült, százhúsz perc gól nélküli játék után a tizenegyes-párbajban a KFF Vllaznia bizonyult jobbnak és jutott be a Női Bajnokok Ligája legjobb 28 csapata közé.

A Ferencváros ugyanazzal a tizeneggyel kezdte a mérkőzést, mint amelyik a lengyel bajnokot is legyőzte. Az első néhány perc az albánoké volt, a Fradi idegesen kezdett, a Vllaznia pedig azt a taktikát választotta, amely nem ritka a kevésbé esélyes csapatok esetében: „megnyomta” az elejét, hátha sikerül egy gyors góllal felbillenteni az erőviszonyokat.

Szűk tíz perc sem kellett, hogy a magyar bajnok átvegye az irányítást és miénk volt az első nagy helyzet is – Csányi Diána jó pozícióból, a tizenhatos vonaláról, a két kapufa találkozását találta el.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a következő helyzet is a miénk volt. A 26. percben a jobbról befelé cselező Vágó Fanni lövését védte az albán csapat kapusa.

Az első félidő hajrája egyértelműen a Ferencvárosé volt, de gól nem született, a két csapat ugyanonnan folytathatja a szünet után, ahonnan az elején elkezdte. Ha a statisztikát nézzük, a labdabirtoklás és a kaput eltaláló lövések száma magyar fölényt mutat, de az igazi az, ha ez a gólok számában is megmutatkozik.

A második félidő tizedik percéhez érve a Vllazniának is megvolt az első igazán veszélyes lehetősége, Bednarnak nagyot kellett védenie. Kiegyenlített a játék, a Ferencváros a mezőnyben szépen építgeti a támadásait, de az izgalom nagy úr, nem sikerül helyzetig eljutni. No, meg gólig sem.

Fenyvesi Evelin kapu mellé menő lövésével jutottunk el a 70. percig. Volt benne lehetőség, de a legutóbbi negyedórában az albán támadásokban több volt a veszély, a mieink nem találják az albánok védekezésének ellenszerét.

Jön a rendes játékidő utolsó tíz perce. Némi albán fölény után a 90. percben mi is eljutottunk a piros-kékek tizenhatosán belülre, de továbbra sincs gól – jöhet a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

Fradi helyzettel kezdődött és végződött a hosszabbítás első etapja. A 91. percben Pusztai Sára csak a kapussal szemben állva kapkodta el a mérkőzés eddigi legnagyobb magyar helyzetét, majd a negyedóra zárásaként Inna Zlidnis fejese csúszott alig mellé, Nagy Viktória pedig kecsegtető helyzetben rossz megoldást választott.

Jöjjön az utolsó tizenöt perc játék!

Fejessel veszélyeztettek az albánok. Nagyon kell figyelni, mert aki gólt szerez, az alighanem nyer is. Az extra játékidő második felére nem jutott már helyzet, jön a futball orosz rulettje.

Sajnos, a mi első négy rúgónkból csak Mosdóczi Evelin talált a kapuba, az albánok pedig valamennyi kísérletből gólt szereztek, így a KFF Vllaznia Shkoder jutott be a Női Bajnokok Ligája legjobb 28 csapata közé.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS