Nemzetközi
Németh Hannáék a Bayer 04 Leverkusen elleni győzelemmel menekülnek a kiesés elől
2023. február. 06., 10:50
Németh Hannáék a Bayer 04 Leverkusen elleni győzelemmel menekülnek a kiesés elől
Németh Hanna remekül játszott a Bayer 04 Leverkusen ellen is
Fotó: Werder Bremen / via facebook
A Flyeralarm Női Bundesliga tavaszi nyitófordulójában egymás ellen lépett pályára az a két csapat, amelynek 2023-ban is van magyar játékosa. A Bayer 04 Leverkusen–Werder Bremen találkozó előtt a tabellán is előrébb álló, hazai pályán játszó Bayer számított esélyesebbnek – de a Werder győzött 2–0-ra.

Jó hír számunkra és persze Margret Kratz-nak is, hogy Turányi Lilla (Bayer 04 Leverkusen) és Németh Hanna (Werder Bremen) egyaránt végigjátszotta a találkozót. A Werder Maja Sternad góljával már a 10. percben előnyt szerzett, Nina Luhrssennek, a fordulás előtt lőtt találata gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Nem túlzás azt állítani, a Werder Bremen számára úgy kellett a három pont, mint egy falat kenyér: a zöld-fehérek a siker ellenére még mindig kieső helyen állnak, de a hátrányuk már csak három pont az MSV Duisburg és az 1. FC Köln mögött.


Olaszországban, a Női Serie A-ban is volt a hétvégén „magyar párharc”: az Inter Women az US Sassuolót fogadta. Az eredmény – a milánói csapat 3–0-ra nyert – nem lehetett kétséges, az Inter egyszerűen jobb csapat, mint amilyen a vendégeké.

Jó hír, hogy az Interben Fördős Beatrix ezúttal is kezdett, végigjátszotta a találkozót, Csiszár Henrietta viszont – úgy tűnik – a sérülése után nem érte még utol magát, nem kapott lehetőséget Rita Guarinótól. A Sassuolóban Nagy Virág végig is játszotta a találkozót, meg nem is: a 92. percben állt be helyette a dán Julie Nowak.

Kaján Zsanett csapata, a Fiorentina, a papírformát igazolva, 4–1-re nyert Genovában, a Sampdoria ellen. Zsani egy bő órát játszott – agilisan, jól.

A másodosztályban Ploner Szandra csapata, a Cesena, egygólos vereséget szenvedett a tabellán előtte álló Cittadella Womentől. A találkozó egyetlen gólját a görög Szofia Konguli szerezte, akit mi a Simple Női Ligából, a DVTK-ból ismerhetünk.


A svéd BK Häcken Spanyolországban, Marbellán, edzőtáborban készül a 2023-as szezonra. A sárga-feketék játszottak már egy felkészülési mérkőzést is, a norvég Vålerengentől kaptak ki egy góllal. Zeller Dóra a sérülése után már társaival edz, de a mérkőzésen még nem játszhatott.


Svájcban a következő hétvégén kezdődik majd a bajnokság tavaszi szezonja. Pápai Emőke és Buzás Kata csapata, a GC Frauen szombaton az Yverdon ellen rajtol, igaz rögtön utána az európai válogatott csapatok – közte a magyar – programjai miatt szünet következik.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS