Nemzetközi
Németh Hannáék fontos győzelmet arattak!
2023. március. 02., 08:28
Németh Hannáék fontos győzelmet arattak!
Fontos, "hatpontos" győzelmet aratott a Werder Bremen, Németh Hannával a fedélzeten
Németországban a hét közepén a kupa került főszerepbe – a VfL Wolfsburg, a Bayern München, az SC Freiburg, valamint a második Bundesliga listavezetője, az RB Leipzig jutott be az elődöntőbe – számunkra azonban sokkal fontosabb a hét közepének egyetlen bajnokija, amelyen a Werder Bremen nagyon fontos győzelmet aratott Potsdamban a csőd szélén álló Turbine ellen.

Azt talán lassan említeni is felesleges, hogy a háromvédős rendszerben játszó Werder Bremen hátsó alakzatában Németh Hanna ezúttal is végigjátszotta a találkozót és jó játékkal, győztes párharcokkal segítette a brémai csapatot.

A 2–1-es győzelemnek köszönhetően a Werder Bremen – igaz, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően – elmozdult a kiesőhelyről. Hannáék a tizenkét csapatos mezőnyben a 9. helyen állnak, ugyanúgy 10 pontjuk van, mint a 10. 1. FC Kölnnek, valamint a 11. MSV Duisburgnak. A mindössze egyetlen ponttal sereghajtó Turbine Potsdam menthetetlen, a Werdernek az a leckéje, hogy a másik két gárda, vagy éppen az SV Meppen (12 pont), esetleg az SGS Essen (13 pont) közül legalább egyet megelőzzön.


Olaszországban a hétvégén egymás ellen játszott az Inter Woman és a Fiorentina. A milánói összecsapást a Fördős Beatrixszal felálló (Csiszár Henrietta sajnos továbbra is sérült) kék-feketék nyerték meg. Vero Boquete találatának köszönhetően a vendég Fiorentina szerzett vezetést, de a folytatásban már csak az Inter lőtt gólt, hármat. Trixiék csapatában duplázott a malawi Tabitha Chawinga – meggyőződésem, hogy jelenleg ő Afrika legjobb női futballistája.

Kaján Zsanett ezúttal nem került a Fiorentina kezdőcsapatába, az utolsó félórára küldte őt pályára Sipos Lilla egykori veronai csapattársa, Patrizia Panico.

Az US Sassuolo a Pomigliano elleni 2–0-s győzelemmel tartja pozícióját a tabella második felének élén. Nagy Virágot a keretbe jelölte Gianpiero Piovani, de válogatott középpályásunk nem lépett pályára.

Olaszországban a Serie A tíz csapata előbb két teljes kört játszott, ez fejeződött be a hétvégi, 18. fordulóval. Most a mezőny felső- és alsóházra oszlik, csapatonként újabb 8-8 mérkőzésre. Az gyakorlatilag már korábban eldőlt, hogy az Inter Women és a Fiorentina a mezőny első felében folytathatja majd a szezont, az US Sassuolo pedig az alsóházba kerül.


Svájcban a kupa negyeddöntőjét játszották a hétvégén. A Grasshoppers egészen a hajráig jól tartotta magát, de nem sikerült meglepetést okozni a Servette elleni, idegenbeli találkozón. A bajnokság listavezetője, toronymagas favoritja – tulajdonképpen a papírformát igazolva – 1–0-ra nyert. Bosszantó, hogy a hazaiak a találkozó egyetlen találatát a 89. percben, Kattalin Stahl fejesével szerezték. A mi két lányunk közül Pápai Emőke erősítette a GC-t, Buzás Kata térde sajnos még mindig nem jó.


Svédországban a BK Häcken felkészülési mérkőzésen, 6 – 1-re győzött a Jitex ellen. Jó hír, hogy a sérüléséből felépült Zeller Dóri is ott volt a göteborgiak kezdőcsapatában.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS