Nemzetközi
Németh Loretta győztes góllal mutatkozott be a First Viennában
2023. augusztus. 28., 11:04
Németh Loretta győztes góllal mutatkozott be a First Viennában
Németh Loretta nem csak győztes gólt szerzett, jól is futballozott az osztrák bajnoki rajton
Fotó: First Vienna
Bár a hét játékosunkat érintő német és az olasz bajnokság rajtjára még várnunk kell, a hétvégén több olyan külföldi, élvonalbeli bajnokság kezdődött meg, amelyben magyar lányok is szerepelnek. Az osztrák, a svájci és a román pontvadászat közül a legjobb hír Ausztriából érkezett – Németh Loretta lőtte a First Vienna győztes gólját a SoccerCoin USV Neulengbach ellen.

Az osztrák Admiral Frauen Bundesligában két lányunknak szoríthatunk a 2023-2024-es szezonban. Mindketten újoncok a ligában, Németh Loretta a First Viennában, Bánfi Gréta pedig a Neulengbachban. A két csapat egymás ellen játszott a nyitófordulóban, de a mieink közül csak A-válogatottunk középpályása lépett pályára. Az első félidőben a First Vienna szerzett előnyt, a hazaiak a 74. percben egyenlíteni tudtak, de nem sokkal később Loretta gólja a győzelmet jelentette a vendégcsapatnak.

Érdemes egy gondolat erejéig időzni még az Admiral Frauen Bundesligánál. A soccerdonna.de szakportál szerint, Eileen Campbell, az Altach/FFC Vorderland játékosa a liga legértékesebb futballistája, az ő piaci értéke 45 000 euró, azaz nagyjából 18 millió forint. A dobogó másik két fokán holtversenyben áll Campbell klubtársa, Linda Natter, valamint Valentina Mädl, a Sankt Pölten 17 éves üstököse. Az ő piaci értékük 40 000 euró. Érdekes lenne hasonló adatbázis a Simple Női Ligára is – nem egyszerű… Az osztrák liga egyébként a bécsi Austria és a Sankt Pölten rangadójával kezdődött. A bajnokcsapat 1–0-ra nyert a fővárosban, de ennél talán érdekesebb, hogy a soccerdonna.de a mérkőzés kapcsán a csapatok értékét „lőtte be”: az Austria Wient 288 000, a Sankt Pöltent 450 000 euróra taksálja. Itt is érdekes volna egy hasonló adat az FTC-Telekomról…

Megkezdődött az osztrák másodosztály is, Sipos Lilla csapata, az SPG Südburgenland/TSV Hartberg 5–0-ra nyert az Union LUV Graz ellen. A magyar támadó három gólt szerzett.


Svájcban ebben a szezonban már két klubra, a Grasshoppersre és az FC Aaraura figyelünk. A Szöcskék számára nem indult jól a szezon, otthon, Zürichben kaptak ki az FC Baseltől. Pápai Emőke az utolsó félórára állt be. A GC-től az FC Aarauhoz szerződött Buzás Kata végig a pályán volt a nyitófordulóban – csapata tulajdonképpen a papírformát realizálva 3–0-ra kikapott az FC Zürich vendégeként.


Romániában „fura” mérkőzést játszott az FK Csíkszereda Temesváron, a Poli ellen. Kollár Péter csapatának – ahogy az edző fogalmazott – nem tizenegy, tizennégy ellenféllel kellett megküzdenie. „Nagyon jó volt a felkészülés és szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani a Temesvárral, sajnos ezt ma nem nagyon hagyták nekünk! Játékvezetői tévedések tömkelege kellett ahhoz, hogy ma két vállra fektessenek minket. Az első 15-20 percben sok lehetőséget sikerült kidolgozni, de még elizgulták a játékosok. Hiába játszottunk jól, sajnos ezután már nem a mi perceink jöttek. A játékvezető először két sárga lappal kiállította Balázs Csillát, majd rá pár percre befújt egy kétes 11-est. Amikor még így is sikerült kiegyenlíteni, kiállította a kapusunkat is, szintén egy kétes szituációban. Kilenc játékossal és az ellenfélnél 14 játékossal ma esélyünk sem volt győzni. Ugyanakkor nem akarom felmenteni magunkat sem, mert, ha a mérkőzés elején berúgjuk a helyzeteinket, akkor már nem lett volna miről beszélni. A játékosok ma mindent meg szerettek volna tenni a győzelemért, hiszen Balázs Eszter családjában egy sajnálatos haláleset is történt, és szerettek volna érte is küzdeni a lányok. Szomorú vagyok, mert nem ilyen kezdésről álmodtunk. Nagyon megviselnek a Temesváron történtek, mert én hiszek a labdarúgásban és csak döbbenten tudok állni a történtek előtt. Köszönöm a játékosok hozzáállását! Eszternek és családjának pedig részvétünk az egész csapat nevében" – nyilatkozta Kollár Péter a csíki klub internetes oldalának. FK Csíkszereda: Tankó Réka – Nyéki Anna (Bartalis Barbara, 46.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Antal Anita (Fülöp Boglárka, 70.), Balázs Csilla, Herczeg Andrea, Magyarics Zoé, Tóbik Melánia (Szentes Szabina, 70.), Mitri Rita (Balog Boglárka, 45.).

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS