Nemzetközi
Németországban rangadón aratott győzelemmel rajtolt a Bayer 04 Leverkusen
2022. szeptember. 19., 15:18
Németországban rangadón aratott győzelemmel rajtolt a Bayer 04 Leverkusen
Turányi Lilla jó játékkal kezdte a szezont
Fotó: Bayer 04 Leverkusen (archiv)
Ezen a hétvégén is "magyar győzelmekről" tudósíthatunk Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból is.

Olaszországgal érdemes kezdeni a külföldi körképet. Azok közül a csapatok közül, amelyekben magyar lány is futballozik, a Fiorentina és az Internazionale győzött a Serie A-ban, a Sassuolo viszont vereséget szenvedett.

A Fiorentina a Parma ellen nyert, méghozzá úgy, hogy a hazaiak első gólját Kaján Zsanett lőtte, büntetőből, már a harmadik percben. Az Internek – legalábbis, ahogy az eredmény mutatja – könnyebb dolga volt, a kék-feketék a Pomigliano ellen nyertek 6–1-re. Csiszár Henrietta sajnos még mindig nem játszhatott, Fördős Beatrix viszont beállt a 75. percben. Az egyelőre a Pomiglianohoz hasonlóan pont nélkül álló Sassuolo az AC Milan vendégeként kapott ki 3–1-re. Nagy Virág ezúttal sajnos nem kapott játéklehetőséget.


A Flyeralarm Frauen Bundesliga első fordulójában – ahol egyébként a Bayern München nem bírt az Eintracht Frankfurttal – Turányi Lilla csapata, a Bayer 04 Leverkusen az MSV Duisburg vendégeként, 492 néző előtt, a holland Jill Bayings "nem gyenge" góljával győzött 1–0-ra. Válogatott védőnk ezúttal is végig a pályán volt. A TSG 1899 Hoffenheim sajnos beleszaladt egy pofonba, Kölnben kapott ki 3–1-re. A hoffenheimiek Jana Feldkamp kiállítása miatt a 33. perctől emberhátrányban játszottak, igaz ekkor már 2–0-ra vezetett az 1. FC Köln. Kocsán Petra tagja volt a meccskeretnek, de ezen a héten nem kapott lehetőséget. A nyitóforduló számunkra feltétlenül legkellemesebb meglepetése, hogy a Werder Bremen pontot tartott otthon a Turbine Potsdam elleni találkozón. Fokozza örömünket, hogy Németh Hanna – belső védőként – végigjátszotta a találkozót!


Sikerrel, 2–1-es idegenbeli győzelemmel vette az újabb akadályt, az Eskilstuna United elleni mérkőzést a BK Häcken. "Svédjeink” közül ezúttal Csíki Anna került a kezdőcsapatba, Zeller Dóra pedig beállt a hajrára – a lényeg az, hogy mindketten a pályán készültek a Paris Saint-Germain elleni, szerdai Női Bajnokok Ligája mérkőzésre.


A svájci AXA Női Szuperligában rangadón aratott győzelemmel folytatta jó szereplését a nyáron igazi nagyágyúval, a német válogatottból és a VfL Wolfsburgból egyaránt ismert Anna Blässével erősödő Grashoppers. A „Szöcskék” az éveket át egyeduralkodónak számító FC Zürich ellen győztek – Rachel Rinast és a kínai Csang Lin-jan góljaival – 2–0-ra. Pápai Emőke „természetesen” végigjátszotta a találkozót, Buzás Kata viszont nem lépett pályára.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS