Nemzetközi
Októberben tartott Anna napot a BK Häcken
2022. október. 24., 10:32
Októberben tartott Anna napot a BK Häcken
Csíki Anna góllal segítette társait közelebb lépni az újabb Női BL-szerepléshez
Fotó: BK Häcken
Az európai futballkörkörsétát ismét Svédországban kell kezdenünk. Csíki Anna góljának is köszönhetően, a BK Häcken 3–1-re győzött a Piteå ellen és ezzel – az utolsó két forduló előtt – szinte biztos, hogy sorozatban harmadszor is indulhat majd a Női Bajnokok Ligájában.

A női Allsvenskan 24. fordulójában, Göteborgban, bő negyedóra játék után – meglepetésre – a vendég Piteå szerzett előnyt, Hanna Karin Linnea Andersson révén. Hamar egyenlített a BK Häcken, Csíki Anna egalizálta az eredményt, majd a szünet után Anna Sandberg és Anna Anvegard is gólt lőtt, 3–1-re nyert a sárga-fekete csapat. A két magyar ezúttal is „elosztotta” a mérkőzést, Zeller Dóra az 58. percben váltotta Csíki Annát.

A Kristianstadban nyerő Rosengård az újabb három ponttal megnyerte a 2022-es svéd bajnokságot, de számunkra ezen a találkozón talán fontosabb volt a hazaiak pontvesztése. Két fordulóval a záróra előtt a Rosengård 60 ponttal áll a tabella élén, a BK Häckennek 53, a 24. fordulót ma abszolváló, a Kalmart fogadó – és valószínűleg nyerő – Linköpingsnek 52, a Kristianstadsnak 49 pontja van – anélkül, hogy a sajtot ki akarnánk énekelni Anna és Dóra szájából, nagyon közel a Női BL-indulás jogát jelentő első három hely valamelyikének megszerzése. Különösen úgy, hogy a következő hétvégén a Linköpings a Kristianstadsot fogadja – a papírforma hazai győzelmet ígér, de az száz százalék, hogy valamelyik vetélytárs pontokat fog veszíteni. A két magyar lány csapata – hétfőn, október 31-én – a tabella utolsó helyén álló AIK Solnát fogadja.


Olaszországban három válogatott játékosunk is érintett volt a Sassuolo–Internazionale mérkőzésen. Közülük Nagy Virág kezdett, majd 58 percet játszott a hazai csapatban, Csiszár Henrietta a második félidőre állt be Elisa Polli helyére, Fördős Beatrix pedig cserejátékos volt, de nem kapott zöld lámpát, hogy beálljon. A vendég Inter a harmadik helyen áll a női Serie A tabelláján, a Sassuolo pedig korábban csak egyetlen pontot szerzett, így tulajdonképpen meglepetés az 1–1-es döntetlen. Különösen, ha hozzátesszük, hogy a nagy fölényben játszó, de minden lehetőséget elpuskázó milánóiak malawi támadója, Tabita Chawinga a 92. percben egyenlített!

A Fiorentinában újra a kezdőcsapatba került Kaján Zsanett. Válogatott támadónk jól is játszott, hozzájárulva ahhoz, hogy a lilák legyőzzék a Sampdoriát. Pedig a francia Kelly Gago korai góljával a genovai csapat vezetett, a Fiorentina húsz perccel a vége előtt – (Zsanett beadásából) a legendás Vero Boquete és Milica Mijatović góljaival – két perc alatt fordított. A 7. forduló után az AS Roma és a Fiorentina 18-18 ponttal áll a Női Serie A tabellájának élén, az Internazionalénak 17, a Juventusnak 14 pontja van.


Svájcban az AXA Schweizer Frauen Cup-ban, a legjobb 32 között játszottak a csapatok. A Grasshoppers 5–0-ra nyert az FC Luzern ellen. Buzás Kata végigjátszotta a találkozót, Pápai Emőke csereként lépett pályára.


A német Flyeralarm Frauen Bundesligában Turányi Lilláék az SC Freiburgtól kaptak ki 3–2-re. Érdekesség, hogy a találkozó mind az öt gólja az első félidőben esett. A Bayer 04 Leverkusen az 5. forduló után – hat ponttal – a 8. helyen áll, de például a 9 pontos SC Freiburg a negyedik.

A Werder Bremen Kölnben lépett pályára és kapott ki 2 – 0-ra. Németh Hanna – a zöld-fehérek három belső védőjének egyikeként – végigjátszotta a találkozót, stabil helye van a csapatban.

Kocsán Petra csapata, a TSG 1899 Hoffenheim Essenben győzött 3–2-re. Petra a keretben volt, de ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

A forduló krónikájához tartozik, hogy az ősz legnagyobb érdeklődéssel várt bajnokiján – 21 000 néző előtt – a VfL Wolfsburg 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent.


Ausztriában a Női Bajnokok Ligája-szereplésre is koncentráló SKN Sankt Pölten 3–2-re nyert az altachi műfüves pályán a helyi csapat, a bajnokságban meglepően jól rajtolt Altach/Vorderland ellen. Zágor Bernadett végigjátszotta a találkozót, hasznos tagja volt a győztes csapatnak.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS