Nemzetközi
Oroszlánként küzd a BK Häcken a Női Bajnokok Ligája indulást érő dobogóért
2022. október. 03., 12:40
Oroszlánként küzd a BK Häcken a Női Bajnokok Ligája indulást érő dobogóért
Közvetlen vetélytárs ellen, idegenben nyert 5–1-re a BK Häcken
Fotó: Magnus Andersson / BK Häcken
Ezen a héten is érkeztek jó hírek erős európai bajnokságokban játszó női labdarúgóinkról.

Svédországban Csíki Anna és Zeller Dóra csapata a bajnokság célegyenesében nagyon fontos győzelmet aratott a Linköping ellen. A BK Häcken a tabella 4. helyén áll, a listavezető Rosengard alighanem behozhatatlan, de a Kristianstad vagy a Linköping ellen megszerezhető a Női Bajnokok Ligája indulásra jogosító második, vagy harmadik hely. A hétvége előtt a Linköping öt ponttal szerzett többet, mint a két magyar csapata, amely a vasárnapi, idegenbeli (!) 5–1-es győzelemmel talpon tartotta a reményt. Anna és Dóri közül előbbi a kezdőcsapatba került, sőt a 63. percben gólt is szerzett, utána cserélte le edzője. Zeller Dóri ezúttal nem lépett pályára.


Az Internazionale vezeti az olasz Női Serie A-t! Csiszár Henrietta és Fördős Beatrix csapata a Como ellen, idegenben nyert (még pénteken) 3–1-re és ezzel öt forduló után, 13 ponttal áll az élen. A sérüléséből felépült Csiszár Heni ismét a második félidőben, a 86. percben lépett pályára. A Fiorentina a Sassuolo ellen győzött 2–0-ra.  Ez két olyan csapat, amelynek a keretében van magyar játékos: Kaján Zsanett ezúttal nem játszott a firenzei gárdában, Nagy Virág viszont kezdett a Sassuolóban, de a 26. percben le kellett cserélni. Érdemes egy kicsit a másodosztály felé is kikacsintani: a Cesena – a jól játszó Ploner Szandrával a fedélzeten – idegenben nyert 1–0-ra az Apulia Trani ellen. A fekete-fehérek jelenleg negyedikek a tabellán.


Németországban a TSG 1899 Hoffenheim – Kocsán Petra segítségével – 2–0-ra nyert a Meppen ellen. A Werder Bremen – igazából a papírformát igazolva – 3–1-re kikapott az Eintracht Frankfurt vendégeként. Ezen a mérkőzésen számunkra talán az eredménynél is sokkal fontosabb, hogy Németh Hanna végigjátszotta a találkozót, három mérkőzés után kijelenthető, hogy a bajnokság elején stabil helyet harcolt ki magának a csapatban. Nem tudott pontot szerezni a fordulóban a Bayer 04 Leverkusen – Turányi Lilláék a címvédő VfL Wolfsburg ellen szaladtak bele a késbe (6–1). Lili „természetesen” végigjátszotta a mérkőzést – a jelenlegi Bayernek a „Farkasok” egyszerűen túl nagy falatnak számítanak.


Svájcban a Grasshoppers – egyebek között a második félidőre pályára lépett Aurelie Csillag duplájával – 5–0-ra nyert a Rapperswil ellen. A magyarok közül ezúttal Buzás Kata játszotta végig a 90 percet, Pápai Emőke beállt ugyan a szünet után, de negyedórával később le kellett cserélni. A „Szöcskék” az 5. forduló után másodikak, három pontos hátrányban a listavezető Servette mögött.


Ausztriában a hétfői Női Bajnokok Ligája sorsolást váró SKN Sankt Pölten Linzben, az Union Kleinmünchen ellen nyert 5–1-re. Zágor Bernadett a találkozó utolsó harmadában játszott, jól.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS