Nemzetközi
Pápai Emőke ismét duplázott a GC-ben
2023. április. 25., 18:09
Pápai Emőke ismét duplázott a GC-ben
Pápai Emőke "rúgta be" a Grasshoppers motorját
Fotó: GC Zürich
Turányi Lilla Bayer 04 Leverkusene nagy csatára késztette a Női Bajnokok Ligáját célzó Hoffenheimet, Németh Hanna csapata pedig döntetlen játszott a német női Bundesliga legutóbbi fordulójában, Olaszországban az Inter elveszítette a milánói derbit, Svédországban nyert a BK Häcken, Svájcban Pápai Emőke góljával kezdődött a Grasshoppers mérkőzése – körkép a nemzetközi vizeken hajózó magyar női labdarúgókról.

A Bayer 04 Leverkusen – védelmében Turányi Lillával – kifejezetten jól futballozott a tabella negyedik helyén álló TSG 1899 Hoffenheim ellen. A harmadik BL-helyért az Eintracht Frankfurttal viaskodó kék-fehérek a 85. percben, 11-esből szerezték a találkozó egyetlen gólját.

A Werder Bremen a tabellán mögötte álló csapatot fogadott. Az SV Meppen elleni találkozó „csak” 0–0-ra végződött, a brémaiak számára ez némi csalódás lehet, de nézzük onnan, hogy négy forduló van még hátra és Németh Hannáék egy picivel megint közelebb léptek a bennmaradáshoz. Most négy pont az előnyük a meppeniekkel szemben és közöttük van még a tabellán a 9. helyezett 1. FC Köln is.

A forduló leginkább gólgazdag meccsét egyébként a Bayern München játszotta, a listavezető, a VfL Wolfsburgot egyetlen pontot megelőző bajorok a mezőny első felébe tartozó SC Freiburgot győzték le 8–2-re. Németországban is vannak ilyen eredmények…


Olaszországban a milánói derbin az Inter egyik magyarja sem került a kezdőcsapatba. Fördős Beatrix a kispadon kezdte a mérkőzést, és azután Rita Guarino inkább támadóposztokra cserélt, Trixi nem is állt be, Csiszár Henrietta pedig sajnos továbbra is sérült.

Az alsóházban az US Sassuolo a Comóval találkozott és kapott ki 2–1-re – azt azonban, hogy Nagy Virágék lesznek a mezőny második felének legjobb csapata, nem fenyegeti veszély. Válogatott középpályásunk ezúttal nem lépett pályára.


Svájcban Pápai Emőke góljával kezdődött a Grasshoppers és a Young Boys mérkőzése – Emő azután a második félidőben is lőtt egyet. A „Szöcskék” 8–2-re nyertek (Svájcban is vannak ilyen mérkőzések…), a tabellán a harmadik helyen állnak és onnan is kezdik majd meg a kuparendszerű rájátszást, május 6-án, az FC Basel ellen.


Svédországban a BK Häcken 3–0-ra győzött a Kalmar ellen, Zeller Dóra a találkozó hajrájában lépett pályára. A göteborgi lányoknak – négy mérkőzésből – 9 pontja van, a tabella élén a 12 pontos Hammarby áll, viszont a korábbi évek legerősebb alakulata, a Rosengård, 5 ponttal csak nyolcadik.

 

Romániában újabb szép győzelmet aratott az FK Csíkszereda. Kollár Péter csapata, Tankó Réka – Berkeczi Emőke (Péter Kinga, 70.), Bartalis Barbara, Horváth Luca (Péter Alexandra, 77.), Albu Erika (Erős Teodora, 77.), Nyéki Anna, Antal Anita, Mezőssy Melánia (Abos Bianka, 77.), Szentes Szabina (Györgyicze Réka, 70.), Balázs Eszter, Szőke Eszter összeállításban, a nagykomlósi Banat Girls ellen győzött, 3–0-ra. Balázs Eszterék a felsőházban a negyedik helyen állnak – a papírforma azt ígéri, hogy itt is fejezik majd be a szezont.

 

Ausztriában, a női Bundesliga másodosztályában az FC Südburgenland 10–0-ra nyert az SV Weikersdorf ellen. Az óbéri csapat góljainak éppen a felét, ötöt, Sipos Lilla lőtte. Ha már Kollár Péter kapcsán szóbakerültek a külföldön dolgozó magyar edzők, pillantsunk rá az osztrák másodosztályra, ahol az A-licences Szabó Erika dirigálja a Wildcats lányait. A „Vadmacskák” a hétvégén 4–2-re nyertek a LUV Graz ellen, a negyedik helyen állnak a tabellán.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS